Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP HRVATSKE U ELEKTRONSKOM PIKADU

Za oproštaj od imena Next-Meradog osvojio zlato

pikado
Foto: Facebook
1/5
28.09.2016.
u 18:02

- Baš smo dobro odigrale cijeli turnir. Inače, ovo je bio posljednji nastup pod imenom Next-Meradog. Od sada pa na dalje nastupat ćemo pod imenom Janje Alfa Team – istaknula je Iva Ćustović, kapetanica ekipe.

Ekipnim nadmetanjima u Gradskoj sportskoj dvorani Kaštela u Kaštel Starom završeno je 23. kup Hrvatske u elektronskom pikadu. Obje titule završile su u Zagrebu nakon što je u konkurenciji seniorki slavila ekipa Next-Meradog, dok je kod seniora najbolja bila ekipa Janje Alfa Team.

U konkurenciji seniorki nastupilo je 11 ekipa, a Next-Meradog je u finalu rezultatom 3:0, 3:1 pobijedio DM Štrige iz Matulja. Bronca je pripala šibenskoj ekipi Dišpet Jadrtovac koja je bila i najugodnije iznenađenje kupa. Pobjednička ekipa Next-Meradog nastupila je u sastavu Marina Letica, Hana Jurjako, Iva Čustović, Sandra Ivić i Diana Dragišić.

- Baš smo dobro odigrale cijeli turnir. Inače, ovo je bio posljednji nastup pod imenom Next-Meradog. Od sada pa na dalje nastupat ćemo pod imenom Janje Next Team – istaknula je Iva Ćustović, kapetanica ekipe. 

Kod seniora se za naslov pobjednika kupa borilo 30 ekipa iz cijele Hrvatske, a u finalu je Janje Alfa Team nakon velike borbe rezultatom 3:0, 2:3, 3:0 nadigrao Team Coloseum, još jednu zagrebačku ekipu. Broncu je osvojila ekipa Ban Jelačić iz Zaprešića. Ekipu Janje Alfa Team predvode Boris Krčmar i Alan Ljubić, dvojac koji je proteklog lipnja osvojio naslov europskih prvaka s reprezentacijom, a veliki doprinos dali su Dražen Vranjković, Mijo Pavlović i Krešo Kranjčina. Najugodnije iznenađenje je plasman u finale ekipe Team Coloseum, kao i osvojeno četvrto mjesto ekipe Dupli iz Splita. Naime riječ je o drugoligašima koji su potvrdili staro pravilo da je kup natjecanje u kojemu su iznenađenja relativno česta.

Blizu 250 igrača nastupilo je na pojedinačnom turniru iz Masters serija Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2016/17. Samo u disciplini 501 po kategorijama nastupilo je 228 igrača, što je najveći broj od kada se vodi evidencija o broju igrača. Iako su u Kaštela doputovali gotovo svi najbolji hrvatski pikadisti, ipak se s posebnom pažnjom pratio nastup članova muške i ženske reprezentacije Hrvatske koje su proteklog lipnja osvojile naslove europskih prvaka. Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Boris Krčmar, Vladimir Lešić, Alan Ljubić i Ivica Vuletić, šestorica mušketira koji su pokorili Europu, te Josipa Krželj, Marina Letica, Martina Maglica, Olja Pavlović i Ivana Tadić (u Kaštela nije doputovala jedino Vlatka Lešić) koje su se senzacionalno popele na europski tron u konkurenciji dama, svojim su nastupima opravdali status reprezentativaca. Tako su u muškoj konkurenciji reprezentativci osvojili svih šest medalja u dvije pojedinačne discipline (501 DO i Cricket), dok su kod dama uzele četiri od šest, a vjerojatno bi bila koja više da je nastupila Vlatka Lešić.

Posebno raspoložena bila je Ivana Tadić koja je osvojila čak dva zlata, u 501 MO i parovima (s Oljom Pavlović), dok je u Cricketu ostala na korak do postolja (četvrto mjesto). Dvije medalje osvojila je i njezina klupska suigračica Olja Pavlović, uz zlato u parovima još srebro u 501 MO. Kod seniora je zlato u elitnoj disciplini 501 DO osvojio Boris Krčmar, dok je u Cricketu slavio njegov klupski suigrač Alan Ljubić. No, ukupno je najviše uspjeha imao Vladimir Lešić koji je u obje spomenute discipline uzeo srebro. U ženskoj disciplini Cricket zlato je osvojila Martina Maglica. Splićanka je redom pobijedila Maju Tešiju, Hanu Jurjako, Nataliju Šimac te dva puta Marinu Leticu, u finalu desne strane te potom u velikom finalu. Letica se zadovoljila srebrom, dok je broncu osvojila Natalija Šimac, sve bolja Riječanka koja je pikado počela igrati prije nešto više od godinu dana. Djevojka koja je u svijetu kick boxinga, sporta kojim se bavila punih 20 godina, itekako poznato ime, nakon teške ozljede koljena je počela graditi karijeru u pikadu. Josipa Krželj, prošlosezonska osvajačica naslova ukupne pobjednice Masters serije je završila na diobi petog mjesta zajedno sa Splićankom Milom Aračić kojoj je ovo bio debitantski nastup na službenim natjecanjima.

Iako ima tek 20 godina, Ivana Tadić je već nekoliko sezona među najboljim igračima u Hrvatskoj, a uspjehom u Kaštelima je najavila da bi ovo mogao biti sezona u kojoj će jurišati na naslov ukupne osvajačice Masters serije HPS-a. Djevojka iz Stobreča je u 501 MO pobijedila Boženu Copić Bačelić, Ninu Rašić, Deu Šimičić, Martinu Maglicu te Olju Pavlović u finalu desne strane i još jednom u velikom finalu.Nakon slabog nastupa u Cricketu gdje je bila 13., Olja Pavlović je ispravila stvar osvajanjem srebra u 501 MO. Težak put do bronce imala je Zagrepčanka Hana Jurjako koja je u prvom kolu nadigrala klupsku suigračicu Marinu Leticu. Već u drugom ju je čekala Martina Maglica od koje je izgubila, a potom je u repasažu redom pobijedila Josipu Krželj, Sandru Ivić, Mirjanu Prekpalaj, Mihaelu Petrinović, uzvratila za poraz Maglici te nadigrala Maju Tešiju. U finalu repasaža zaustavila ju je Pavlović.

Alan Ljubić, prošlosezonski osvajač naslova ukupnog pobjednika Masters serije u elitnoj Prvoj kategoriji, sjajno je otvorio novu sezonu. U Cricketu je pobijedio Tihomira Mamića, Pericu Bišćana, Igora Šestana, Željka Erslan, Slavena Kovačevića te potom u sudaru teškaša Borisa Krčmara. U finalu desne strane pao je i Splićanin Vladimir Lešić koji se kroz repasaž vratio u veliko finale, ali u novom sudaru s Ljubićem opet je bolji bio Zagrepčanin.Srebro je tako pripalo Lešiću, dok je broncu ulovio Zdravko Antunović kojega ždrijeb nije mazio. Na putu do bronce je upisao tri pobjede protiv suigrača iz reprezentacije (Vuletić i dva puta Cavrić), dok je upisao poraze od Krčmara i Lešića. U elitnoj disciplini 501 DO Boris Krčmar nije dopustio iznenađenje. Redom su padali Ivica Cavrić, Tomislav Đurasović, Dragutin Pečnjak, Jasmin Hodžić, Dean Biškupić te dva puta Vladimir Lešić. Tako je nadoknadio nešto skromniji rezultat u Cricketu, barem za njegove iznimno visoke standarde. Lešić se opet zadovoljio srebrom, dok je Ivica Vuletić ugrabio vrijednu broncu.
Šibensko-riječka kombinacija Tonči Restović i Igor Šestan kao da traje čitavu vječnost, a da još nisu posustali pokazali su trijumfom u disciplini parova. Na nikad brojnijem turniru parova, uz čak 64 dvojca, pobijedili su nekoliko protivnika prije nego su iz zaustavili Romeo Grbavac i Mate Grgurinović. No to ih nije omelo već su po lijevoj strani ušli u novi pobjednički niz u kojemu su u finalu repasaža nadigrali Ivicu Cavrića i Dragutina Pečnjaka, te u finalu Deana Biškupića i Matiju Gazibaru.

U konkurenciji igrača Druge kategorije slavio je Ivan Lovrić, Šibenčanin koji rijetko dolazi na HPS masterse i do sada nije ostvario neki značajniji rezultat. Ovog puta uspio je otići do kraja nakon što je nanizao pobjede protiv Ivana Brajkovića, Branimira Baždarića, Perice Kolundžića, Damira Zrinšćaka i Denisa Zečića prije nego što ga je u finalu desne strane zaustavio Mladen Carić. U repasažu je još jednom bio bolji od Kolundžića, a potom u velikom finalu uzvratio za poraz Cariću.

Mladen Carić iz Svirča na Hvaru je prošle skrenuo pažnju na sebe kvalitetnim igrama, a osvajanjem srebra u Kaštelima je pokazao da će biti među favoritima za osvajanje naslova ukupnog pobjednika Masters serije u ovom rangu. Bronca je pripala Perici Kolundžiću iz Rijeke koji zbog poslovnih obaveza također ne pohodi često HPS masterse, a za medalju je upisao čak osam pobjeda jer je već u trećem kolu preselio na lijevu stranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije