Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetničko klizanje

Vrdoljak bez četverostrukih skokova ni blizu vodećima

nicholas vrdoljak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
09.12.2016.
u 23:11

Samohin je Ledenu oduševio programom klizanim na “Delilah” Toma Jonesa, skočivši čak dva četverostruka skoka

Izraelac Daniel Samohin, aktualni svjetski juniorski prvak, vodeći je nakon kratkog programa klizača drugog dana 49. Zlatne piruete Zagreba.

Samohin je Ledenu oduševio programom klizanim na “Delilah” Toma Jonesa, skočivši čak dva četverostruka skoka.

U današnji finale i slobodni program ulazi s 82,35 bodova, šest više od drugoplasiranog Kanađanina Keegana Messinga (76,39), dok je trenutačno na trećem mjestu Australac Brendan Kerry (76,36).

Najveće ime u Zagrebu, osvajač olimpijske bronce i dvostruki branitelj Piruete, Kazahstanac Denis Ten, zbog dosta pogrešaka za sada je na sedmom mjestu (73,35). Hrvatski klizač Nicholas Vrdoljak je s 55,83 boda na 17. mjestu.

– Kako sam prije tri tjedna osigurao normu i za SP i EP, mogao sam si priuštiti da ovdje isprobamo neke stvari. I danas ću morati riskirati i pokušati skočiti četverostruki skok. Muško klizanje otišlo je toliko naprijed da ti ni nekoliko četverostrukih skokova ne osigurava medalje – rekao je Vrdoljak.

Talijanski plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri drugu godinu za redom pobjednik je Zlatne piruete Zagreba. 

Nakon odlično otklizanog kratkog programa, uvjerljivo najbolji bili su i u slobodnom plesu te sa 180,30 bodova iza sebe ponovno ostavili srebrne Amerikance, Kaitlin Hawayek i Jean-Luca Bakera (177,36). Turski par Alisa Agafonova i Alper Ucar osvojili su treće mjesto (159,02), baš kao i prije tri godine.

- Zagreb je očito naš sretan grad. Ovdje smo već peti put i svaki put smo osvojili medalju. Imamo dvije bronce, srebro i sada drugo zlato. Ovo je predobro - zadovoljno je zaključio Marco Fabbri.

Plesni parovi - slobodni program (finale):
1. Charlene Guignard - Marco Fabbri (Italija) 180,30 bodova
2. Kaitlin Hawayek - Jean-Luc Baker (SAD)     177,36
3. Alisa Agafonova - Alper Ucar (Turska)        159,02
4. Kavita Lorenz - Joti Polizoakis (Njemačka) 155,39
5. Betina Popova - Sergej Mozgov (Rusija)    155,22.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije