Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČ USPJEHA

Volonteri – naši prvi predstavnici na Europskim sveučilišnim igrama

Europske igre
27.06.2016.
u 14:17

Priliku da volontiraju na Europskim sveučilišnim igrama dobilo je čak 200 stranaca.

'Dobar dan, dobro došli!', prve su riječi koje će čuti mladi natjecatelji iz Europe kada će ovog srpnja stići u Hrvatsku na Europske sveučilišne igre u Zagreb i Rijeku. Dočekat će ih naime srdačan domaćin posebno zadužen za njihov tim. Cijelo vrijeme Igara on će biti njihova veza s organizatorima, ali i sa sredinom u kojoj će boraviti – s Rijekom i Zagrebom. Područja u kojima volonteri imaju prigodu sudjelovati raznolika su i pokrivaju sve aspekte organizacije Igara - tim domaćina, tim za akademske aktivnosti, najbrojniji - sportski tim koji sudjeluje u organizaciji svih natjecanja, tim za medicinsku pomoć, sigurnost, smještaj i prehranu, informatički tim, tim za infopointove, transport, tim za medije, tim za protokol i ceremonije i druge.

Uz hrvatske - i međunarodni volonteri

Osim domaćih, u radu volonterskih timova na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama sudjelovat će i volonteri iz Meksika, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Slovenije, Azerbajdžana, Ruske federacije, Belgije, Italije, Kameruna., Portugala, Mađarske, Španjolske, Poljske, Grčke, Cipra, Kazahstana... Priliku da volontiraju na Europskim sveučilišnim igrama dobilo je čak 200 stranaca.

„Strani volonteri kao i domaći imaju iste ciljeve, stjecanje iskustva, upoznavanje novih kultura, usavršavanje znanja stranih jezika i sudjelovanje u organizaciji najvećeg sportskog događaja. Njihove zadaće će biti iste jer ne radimo razliku između domaćih i međunarodnih volontera, dapače, zajedno sudjeluju u radu u svim timovima.“ - pojasnila je Ivana Aničić, Koordinatorica za volontere ESI 2016.

Motivacija za volontiranje

Réka i Annamaria, simpatične volonterke iz Mađarske odlično su se uklopille u organizacijski tim Igara gdje rade već više od devet mjeseci. „Mislila sam kako mi je ovo sjajna prilika vidjeti kako se organizira veliki sportski događaj i biti dio Organizacijskog tima, jer bi voljela na tom području raditi i u budućnosti.“ - rekla nam je Réka Ulbert.

„Europske sveučilišne igre 2016. pružile su mi jedinstvenu priliku da steknem nove vještine na području organizacije sportskih događanja i otkrijem svoju snagu i potencijal.“ - puna je hvale Annamaria Szecsi, koja se organizaciji pridružila preko Europske volonterske mreže - ESV.

Što je osigurano volonterima

„S edukativnim radionicama smo započeli u travnju, a trajati će do srpnja kako bismo pripremili volontere na njihove zadatke i sve izazove koji ih očekuju.“ - objasnila nam je Ivana. Kako bi volonteri bili prepoznatljivi sportašima imati će uniformu koja će ih i nakon Igara podsjećati na provedeno ljeto. Osim uniforme, hrane i pića za volotnere su osigurani i mnoge pogodnosti u suradnji s partnerima i sponzorima Igara. Kako bi svi volonteri znali koje su im zadaće unutar odbora i kako se nositi sa izazovima organizirane su radionice kroz koje će proći svi volonteri. „Svaki će volonter imati osiguranu hranu i piće, dobit će akreditaciju za cijelo natjecanje, kao i volontersku uniformu te ostalu opremu.“ - objasnila nam je Ivana.

Potvrda o volontiranju na Igrama

Na kraju Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci svi će volonteri dobiti Potvrdu o sudjelovanju na igrama, u kojoj će jasno biti naveden broj odrađenih volonterskih sati i opis volonterske pozicije.

Volonteri – ključ uspjeha

„Volonteri su ključ svih aktivnosti nadolazećih Europskih sveučilišnih igara i bez njih bilo bi gotovo nemoguće ispuniti očekivanja stavljena pred organizaciju. Znamo da će se neki zainteresirati htjeti prijaviti neposredno prije početka Igara. Ne možemo ništa obećati ali nastojat ćemo sve uključiti.“ – zaključila je Ivana Aničić, Koordinatorica za volontere ESI 2016 Sve informacije o volontiranju na Igrama mogu se pronaći na ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije