Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupština HAS-a

Veštić uvjerljivo nadglasao Hanžekovića

ivan veštić
Ivo Čagalj/PIXSELL
23.11.2014.
u 08:53

Veštić je tako naslijedio Luciana Sušnja te će sljedeće četiri godine obnašati dužnost predsjednika HAS-a.

Ivan Veštić novi je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza. Na izbornoj Skupštini HAS-a dobio je 92 glasa, dok je njegov protukandidat Marijan Hanžeković dobio samo 44 glasova.

Zanimljivo je da se Skupština trebala održati 18. listopada. U tom terminu je uz Ivana Veštića kandidat bio samo Mladen Jakopović. Nakon što je Skupština bila odgođena za gotovo mjesec dana, pojavio se novi, puno jači kandidat od Jakopovića – poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković. No Veštić je na kraju ipak pobijedio i tako naslijedio Luciana Sušnja i sljedeće četiri godine obnašat će ovu dužnost.

– Moj slogan u ovoj kampanji bio je: "Bolje svima, a najbolje njima". Pritom sam mislio na najbolje hrvatske atletičarke i atletičare i njihove trenere. Svaki član hrvatske atletske obitelji važan je dio atletskog mozaika. Atletika nema i ne smije imati limite. Formulu našeg uspjeha činit će zacrtani ciljevi i predložena rješenja, što će u konačnici dati mjerljive rezultate – rekao je Ivan Veštić.

Novi predsjednik puno će ulagati u struku.

– S atletskim savezima potpisivat ćemo ugovore o poslovnoj, tehničkoj i stručnoj suradnji. Razmjena trenera, odlazak u njihove sportske kampove bit će veliki motiv i trenerima i atletičarima. Ne zaboravimo da i mi imamo vrhunskih stručnjaka koje nedovoljno koristimo za razvoj naše atletike – zaključio je novi predsjednik.

Za dopredsjednike su izabrani Stjepan Ljatipi, Irena Weber, Ivan Domislović i Mario Vratulić, a za članove UO-a Zdravko Budiša, Ljubomir Medaković, Mario Dobša, Jozo Delaš, Damir Ludvig i Jerko Bagarić.

>>Jakopović odustao, ostali Veštić i Hanžeković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije