Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacionalne odbojkašice

Vercesi: Naša forma raste, želimo i u 2. krugu nekome "zapapriti"

29.09.2014.
u 12:55

- Iskreno, ne znam čemu se možemo nadati protiv najboljih azijskih sastava. Nismo nikad igrali protiv njih, kažu da igraju brzo, vidjet ćemo

Odbojkašice Hrvatske bacile su na koljena dvostruke europske doprvakinje, Njemice (3:2). Loše smo izgledali nakon trećeg seta kojeg smo izgubili sa 9:25. U tim trenucima Njemačka je vodila sa 2:1 u setovima, a onda je krenula Hrvatska. Krenula je postava koja se odmarala protiv Tunisa (Popović, Poljak, Ušić Jogunica, Miloš i Jerkov). I Njemice su ostale u čudu. Na kraju smo osvojili treće mjesto u skupini izgubivši samo od Italije (0:3) i od Dominikane (2:3).

- Uvijek sam nakon svake utakmice govorio da naša igra raste. Sa ovim djevojkama sam samo tri mjeseca, one su znale da volim raditi, a ja sam znao kakve igračice uzimam pod svoje. Mi smo još jako neiskusna reprezentacija na ovako velikim natjecanjima, ali smo pokazali da znamo i možemo. U drugom krugu idemo probati još malo "zapapriti" - rekao je Angelo Vercesi, izbornik Hrvatske.

U drugom krugu igramo protiv Kine, Japana, Azerbajdžana i Belgije. Iz Rima selimo u Trst. Prvo u srijedu, 1. listopada, igramo protiv Japanki, olimpijskih pobjednica iz 1964. i 1976. godine. Prije četiri godine su na SP-u bile treće, a ove godine su na završnom turniru World Grand Prixa na domaćem terenu osvojile drugo mjesto. Potom slijedi Kina, koja je dvaput bila svjetski prvak (1982. i 1986.) i dvaput olimpijski pobjednik (1984. i 2004.).

- Iskreno, ne znam čemu se možemo nadati protiv najboljih azijskih sastava. Nismo nikad igrali protiv njih, kažu da igraju brzo, vidjet ćemo. Nisu "razarači", kao primjerice mi. Igraju više 'sa zglobom'. Neke informacije dat će nam Senna Ušić, koja je igrala u Japanu. Ono što nam je ukratko rekla, rekla je da će biti jako, jako teško - rekla je Ivana Miloš.

>>Fantastične odbojkašice pobijedile Njemačku 3:2 u setovima

Komentara 1

GA
Gambit
18:42 29.09.2014.

Samo hrabro, cure!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije