Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAAG

Veleposlanica Mrđen Korać ugostila delegaciju Europskih sveučilišnih igara

rotterdam
Foto: Ivan Žižić
1/8
24.07.2014.
u 18:05

- Drago mi je da ste tu i da se u dobrom svjetlu možemo predstaviti Nizozemcima koji su ovih dana u šoku zbog rušenja zrakoplova - rekla je hrvatska veleposlanica.

Hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj Vesela Mrđen Korać primila je danas u Haagu izaslanstvo Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Hrvatska delegacija u Nizozemsku je stigla na Igre koje se održavaju u Rotterdamu, a predvode je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja, novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin te rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović.

- Drago mi je da ste tu i da se u dobrom svjetlu možemo predstaviti Nizozemcima koji su ovih dana u šoku zbog rušenja zrakoplova - rekla je hrvatska veleposlanica.

Predsjednik Čustonja je izjavio:

- Spajamo akademsku i sportsku zajednicu. Predstavljamo čitavu Hrvatsku, želimo pokazati tko smo i što smo, ali i za dvije godine ovo natjecanje organizirati kod nas.

Europske sveučilišne igre u Rotterdamu održavaju se od 24. srpnja do 8. kolovoza. Iz Hrvatske su stigla 122 sportaša s pet sveučilišta. Organizatori igara 2016. očekuju da će im iskustva iz Rotterdama pomoći da se još bolje pripreme za natjecanje u Zagrebu i Rijeci na kojem se očekuje oko 5500 sportaša.

>>Zbog ljudi iz veleposlanstva, znali su da ih Hrvatska nije zaboravila

Foto: Ivan Žižić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije