Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Hrvatskoj

U Poreču za 10 dana započinje nova era svjetske odbojke na pijesku!

Marcio Araujo
Foto: FIVB
23.05.2015.
u 23:42

- Svi me pitaju zašto sam izabrao Poreč za ovaj turnir. Poreč je jedno od najljepših mjesta na Zemlji. Ova jedinstvena lokacija na morskoj obali biti će savršeno mjesto za održavanje turnira

Ukupno 84 ženska i 96 muških parova najavilo dolazak na prvo izdanje Swatch FIVB World Tour Major turnira u Poreču, što je jedna od najvećih prijava za jedan takav turnir Svjetske serije u odbojci na pijesku. Izniman odaziv igrača najbolja je potvrda organizatorima za odlično obavljene pripreme, ali isto tako i potvrda da je  FIVB  napravio odličan potez kada je za domaćina turnira Major serije odabrao upravo Poreč. 

Podsjetimo, Poreč je prva stanica turnira Swatch FIVB Major serije na kojem će se najbolje svjetske igračice i igrači odbojke na pijesku natjecati za nagradni fond od 800.000 USD, ali i za vrijedne bodove za kvalifikacije na Olimpijske Igre u Rio de Janeiru 2016. godine. U Poreču nas očekuje spektakl, vrhunski sportski događaj koji će pratiti cijeli svijet te kojim se FIVB Svjetska serija na velika vrata ponovno vraća u Hrvatsku.  

Hannes Jagerhofer, izvršni direktor Beach Major Company, u nedavnoj je izjavi prilikom posjeta Poreču rekao:

- Svi me pitaju zašto sam izabrao Poreč za ovaj turnir. Poreč je jedno od najljepših mjesta na Zemlji. Ova jedinstvena lokacija na morskoj obali biti će savršeno mjesto za održavanje turnira koji je puno više od sportskog događaja. 

Svoj dolazak na turnir potvrdio je i  Marcio Araujo , brazilski pjeskaš, svjetski prvak 2005. te pobjednik VIP open turnira Svjetske serije u Zagrebu iste godine - Jako se veselim svom dolasku u Hrvatsku . U sjećanju mi je ostala predivna atmosfera koju su priredili domaćini na finalu 2005. godine u Zagrebu ,gdje sam stekao nove drage prijatelje. Nedavno smo se sreli u Švicarskoj te sam potvrdio svoj dolazak na vaš turnir te  vjerujem da je Hrvatska za mene sretna destinacija i pokušat ću u Poreču kroz kvalifikacije ponovno doći do odličja. Poreč i Hrvatska su možda moja ulaznica za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.- 

Nakon ovakvih izjava i pohvala od ljudi iz vrha svjetske odbojke na pijesku, zaista možemo reći da za 10 dana turnirom u Poreču započinje nova era odbojke na pijesku u Hrvatskoj, koja će nas promovirati svijetu u najboljem mogućem izdanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije