Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatske svjetske igre

U odbojci na pijesku dominirali parovi iz Hrvatske

Hrvatske svjetske igre
Foto: HSI
1/2
25.07.2014.
u 10:30

Danas u 17 sati svi će sudionici Igara trčati kros utrku na Bundeku.

Četvrtak, treći dan natjecanja na Hrvatskim svjetskim igrama donio nam je pobjednike u momčadskim sportovima.

U nogometu je momčad iz Rumunjske pobijedila Austriju 3:1 u borbi za prvo mjesto, dok je Slovenija pobjedom od 5:1 nad Italijom osigurala 3. mjesto.

Malonogometni turnir osvojila je momčad Hrvatsko društvo Janjevo. U konačnom poretku 2. mjesto zauzela je momčad iz Rumunjske, 3. mjesto momčad iz Srbije a 4. mjesto Zagrebačka nadbiskupija. Za najboljeg igrača proglašen je Božidar Karamatić iz Janjeva, a za najboljeg vratara Ivan Beretić iz Srbije.

Nakon odigranog 3. kola u ženskoj odbojci najbolja momčad turnira bila je ona iz Hrvatske s 8 bodova, slijede Zagrebačka nadbiskupija i momčad iz Austrije sa po 5 bodova te momčad iz Argentine sa 0 bodova.

U Draženovom domu je završen košarkaški turnir. Pobjednik je momčad Zagreba, 2. i 3. mjesto zauzele su dvije momčadi iz Njemačke, Zagrebačka nadbiskupija bila je treća, dok je 5. mjesto pripalo momčadi HSI za koju su nastupili igrači iz više država. Košarkašku utakmicu odigrale su i žene, a ekipa Zagreba slavila je nad ekipom iz Njemačke.

Na Jarunu su odigrane utakmice odbojke na pijesku. U muškoj i u ženskoj konkurenciji dominirali su parovi iz Hrvatske zauzevši  1. i 2. mjesto. Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je paru iz Argentine. Među ženama je 3. mjesto osvojio par iz Australije.

Boćari su završili turnir s disciplinom precizno izbijanje. Pobjednik je Hrvoje Šimunović iz Hrvatske, 2. mjesto pripalo je Marku Slavenikaru iz Crne Gore a treći je bio Dejan Petković, također iz Crne Gore.

U Karate centru Hrvatski dragovoljac natjecali su se karatisti. Pobjednik turnira je Domagoj Rukavec iz Hrvatske,  2. mjesto je izborio Luka Požgaj, također iz Hrvatske, dok je 3. mjesto osvojio Axel Kuljic iz Čilea.

Plivačka natjecanja održana su na bazenu Mladost. Među plivačicama su na 50m slobodno najuspješnije bile Katarina Matić (30.15) iz Njemačke, Margareta Jakovac (30.54) iz Australije i Maria Carmen Cipčić (36.85) iz Angole. U istoj disciplini je u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio Josip Čulina (26.85) iz Njemačke, drugo Marin Cipčić (27,77) iz Angole a treće Anton Cankar (29.69) iz Crne Gore.

Sva su natjecanja Hrvatskih svjetskih igara završena u četvrtak. Danas u 17 sati svi će sudionici Igara trčati kros utrku na Bundeku.

>>Došli iz Venezuele i – ostali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije