Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA SPORTAŠICA

Tužna priča olimpijske pobjednice: Prodala zlatne medalje kako bi se spasila od gladi

Olga Korbut
Printscreen Youtube
28.02.2017.
u 09:47

Početkom 2000. krenuli su financijski problemi Olge Korbut, a jednom je uhvaćena kako u supermarketu krade hranu vrijednu 19 dolara.

Tužna priča stiže iz SAD-a gdje je bivša olimpijska prvakinja Olga Korbut (61) prodala svoje medalje kako bi imala novca za hranu. Nekadašnja sjajna gimnastičarka prodala je, između ostalog, dva zlata i srebro s Olimpijskih igara 1972. na dražbi u Arizoni te je ukupno zaradila oko 200 tisuća eura.

Bjeloruskinja nije komentirala svoju odluku, no ruska Gazeta piše da ju je ovaj potez spasio od gladi. Početkom 2000. krenuli su financijski problemi Olge Korbut, a jednom je uhvaćena kako u supermarketu krade hranu vrijednu 19 dolara. Tada su joj zbog slavnog imena progledali kroz prste pa je kažnjena sa 600 dolara. Korbut od 1991. živi u SAD-u iako je nekoliko puta izjavljivala da bi se vratila u Bjelorusiju ili Rusiju.

Olga Korbut ima tri olimpijska zlata iz Münchena 1972. i jedno iz Montreala 1976. Na nedavnoj prodaji nije bilo jednog olimpijskih zlata jer ga navodno ukradeno nakon što ga je poklonila jednom moskovskom muzeju.

>> Sandra Perković: Mršavija sam pet kilograma, ali i brža

Komentara 2

LI
liliZG
12:01 28.02.2017.

takvi sportski velikani u svakom slučaju bi trebali sudjelovati u treniranju mladih snaga, a ne sjediti gladni.

CE
centirion
20:34 28.02.2017.

Živim u Americi veći dio života! Amerika nije za svakoga ! Mnogi se tamo nisu snašli pa su gladovali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije