Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tour of Croatie

Poljaku Paterskom kraljevska etapa, Kišerlovskom rezultat karijere

Biciklizam - Tour de Croatie
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/14
24.04.2015.
u 18:08

'Dogovor u momčadi bio je da upravo ja krenem naprijed od samog starta. Na kraju sam pobijedio sa velikom prednošću i ne krijem da mi je cilj osvojiti prvo mjesto na Tour of Croatia.'

Pobjedom Poljaka Macieja Paterskog završena je treća, najteža i najzahtjevnija etapa biciklističke utrke Tour of Croatie. Start je bio na Plitvičkim jezerima, a cilj na Učki, a ukupna dužina bila je 230 kilometra.

– Dogovor u momčadi bio je da upravo ja krenem naprijed od samog starta. Na kraju sam pobijedio sa velikom prednošću i ne krijem da mi je cilj osvojiti prvo mjesto na Tour of Croatia. Moja momčad će me sigurno podržati u tome. Sada slijede dvije ravničarske etape i mislim da neće biti problem zadržati ukupno vodstvo – rekao je Paterski.

Za pobjedu mu je trebalo nešto više od šest sati, a pobijedio je ispred ispred Slovenca Primoža Rogliča. Treće mjesto osvojio je još jedan Poljak, Sylwester Szmyd, koji je zaostao 33 sekunde. Najbolji hrvatski biciklist bio je Emanuel Kišerlovski iz Merdiana Kamen Teama, koji je osvojio sedmo mjesto s minutom i 25 sekundi zaostatka.

– Etapa je bila dosta teška i naporna. Bilo je puno uspona jer je trasa išla stalno gore-dole – istaknuo je Emanuel Kiršelovski kojem uspon na Učku nije bio problem jer je aktualni prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu.

– Da, ali na prvenstvu Hrvatske nije ni upola jaka konkurencija kao na Tour of Croatie pa je ovaj moj rezultat pravo čudo. Ovo mi je rezultat karijere – istaknuo je Emanuel.

Zanimljivo je da se Slovenac Primož Roglič dugo godina bavio skijaškim skokovima.

– Nakon teškog pada na Planici 2007. godini počeo sam polako razmišljati o promjeni sporta. Tako sam počeo trenirati biciklizam 2011. godine, sa 24 godine – rekao je Roglič.

Već na 15 kilometru izdvojilo se 12 vozača, a prije Učka četiri prva su pobjegla svim ostalima.

>> Kump najbrži u Zadru, pomogao mu i naš Rogina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije