Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u HRvanju

'To su male zvijeri. Jako su brzi i bit će napeto'

hrvanje
01.08.2014.
u 15:30

U Domu sportova od 5. do 8. kolovoza natjecat će se više od tisuću sportaša iz šezdeset zemalja svijeta.

Nakon što je 2012. godine održano europsko prvenstvo u hrvanju za juniore, ove godine organizatori su imali više posla. U Zagrebu će se održati Svjetsko prvenstvo u hrvanju za juniore.

U Domu sportova od 5. do 8. kolovoza natjecat će se više od tisuću sportaša iz šezdeset zemalja svijeta.

- ­Drago mi je da se hrvanje kao olimpijski sport učvrstilo svoj položaj u Hrvatskoj. Dom sportova je spreman i čeka mlade sportaše – rekao je Vladimr Bregović, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza. ­Bitno je napomenuti da imamo i mušku i žensku kategoriju i predstavnike u obije. Najteže će biti protiv država bivšeg SSSR­a npr. Rusije i Irana. Teško i reći tko je favorit. To su svi dobri sportaši. No hrvatska reprezenatcija završava svoje pripreme u Varaždinu i bit će spremni – rekao je trener Tomislav Vukelić.

Naših reprezentativaca bit će osam, a reprezentativki četiri. Na predstavljanju prvenstva gradu i Olimpijskom odboru se zahvalio Miše Kutleša, predsjednik organizacisjkog odbora. Zagreb je predstavljao Milan Pavelić, a u hotelu Panorama bio je i jedan od velikana hrvatskog hrvanja, Vlado Lisjak koji je točno prije trideset godina na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojio olimpijsko zlato.

- Kažu, bilo bi lijepo da naši juniori uokvire zatvore taj krug s pokojim odličjem. ­Ja sam u kategoriji do 60 kg i mogu vam reći, teška je to kategorija. To su male zvijeri. Jako su brzi i bit će napeto. Junior sam još samo ove godine i nadam se doborm plasmanu čak i medalji – rekao je reprezentativac Kristijan Šimatić.

Šimatić, Tony Brala i ostali reprezentativci jedva čekaju da nastupe pred svojim obiteljima i prijateljima. Kažu, treme nema. Nadamo se da će je u dvorani biti puno manje nego pred novinarima.

>>Hrvanje vraćeno u olimpijske sportove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije