Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVIJALNA UTRKA

Tina Maze: Utrka u Bakačevoj bit će poput 'šlaga na tortu'

Janica Kostelić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
03.01.2017.
u 07:52

– Bit će zabavno i lijepo na ovako efektan način obilježiti tu veliku proslavu. No za mene je još važnije ono što će biti poslije, a to je da će ta staza sljedećih 10-ak dana ostati za klince, koji će se tako moći susresti sa zimskim radostima u centru velegrada, što mislim da nema nijedan grad u svijetu – poručila je Janica Kostelić.

Posebna poslastica trodnevnog skijaškog spektakla u Zagrebu ove će godine biti središnja proslava 50. godišnjice od prve ikad održane utrke Svjetskog skijaškog kupa, koja se dogodila 5. siječnja 1967. godine u Berchtesgadenu. Proslava „Zagreb slavi 50 godina Svjetskog kupa“ dogodit će se uoči tog datuma, 4. siječnja, a vrhunac će biti revijalna utrka ukupnih pobjednika Svjetskog skijaškog kupa.

Iako skijaške legende svake godine dolaze u Zagreb u sklopu utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ i voze humanitarnu utrku legendi, ove godine to je ipak posve druga priča, a ponajviše zbog toga što će se voziti u samom centru.

– Mislim da će to doći kao ‘šlag na tortu’ za skijanje. Bit će spektakl, show u centru grada, šampioni, glazba, sve pod svjetlima reflektorima. Poput nekog koncerta! Sjajno, jako mi se to sve sviđa! – kaže Tina Maze, najveća slovenska skijašica, na ideju da će se ova revijalna utrka voziti u Bakačevoj ulici.

Jednako kao i Slovenka, oduševljeno je i svih 18 velikana koji će se spuštati od rotora kod zagrebačke katedrale do Trga bana J. Jelačića. Među njima će biti i prvi pobjednici Svjetskog kupa Jean-Claude Killy i Karl Schranz, zatim rekorderi po broju osvojenih Velikih globusa Annemarie Moser-Pröll (6) te Marc Girardelli i Marcel Hirscher (po 5).

– Mislim da je ideja genijalna, čudim se što se prije netko toga nije sjetio – kaže naš Ivica Kostelić, koji će, kao i njegova sestra Janica, isto voziti Bakačevom.

Ostali ukupni pobjednici Svjetskog kupa koje ćemo vidjeti su Pernilla Wiberg, Petra Kronberger, Alberto Tomba, Tamara McKinney, Andreas Wenzel, Michele Jacot Herry, Lise-Marie Morerod, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl i Nicole Hosp. Utrka počinje u 19.45 sati, a staza će se na početku sastojati od starih povijesnih vrata, a završiti novim vratima.

Isto tako, svaki natjecatelj nastupit će u skijaškom kombinezonu iz svojeg razdoblja.

Samoj utrci prethodit će izvlačenje brojeva za muški slalom koji se vozi dan kasnije te defile organizatora Svjetskog skijaškog kupa od 1967. do 2017.

– Ovakva utrka u centru grada sjajna je ideja jer se tako skijanje približava ljudima. Ovo je prilika da svi zajedno uživamo, i publika i mi bivši pobjednici Svjetskog kupa – govori Petra Kronberger.

A nakon što utrka završi, uživat će i najmlađi. Naime, već sljedeći dan na istoj skijaškoj stazi u Bakačevoj ulici od 5. do 15. siječnja bit će otvoreno skijalište za građanstvo sa školom skijanja za djecu u okviru kampanje Međunarodne skijaške federacije “Bring Children to the Snow”. Posljednjeg dana, 15. siječnja, obilježit će se na toj istoj stazi i FIS-ov World Snow Day.

– Bit će zabavno i lijepo na ovako efektan način obilježiti tu veliku proslavu. No za mene je još važnije ono što će biti poslije, a to je da će ta staza sljedećih 10-ak dana ostati za klince, koji će se tako moći susresti sa zimskim radostima u centru velegrada, što mislim da nema nijedan grad u svijetu – poručila je Janica Kostelić.

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:27 03.01.2017.

Eh Janice... kad se sjetim da si pomela konkurenciju sa samo s 1 štapom.. šta više reć ?

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
07:59 03.01.2017.

Uvijek kada skija ona največa u istoriji sa 2414 bodova u jednoj sezoni Svjetskog kupa to je "šlag na torti" za stručnjake, poznavatelje i dobronamjerne pratioce skijanja.

MU
muh
09:18 03.01.2017.

Jeli je zatražila 90.000€ koliko za Maribor? Njoj iiz oči samo novac novac i koji k....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije