Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Tihana Čavlović - prvakinja s kuglama

Tihana Ćavlović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
15.04.2014.
u 15:00

– Glavna suparnica bila mi je klupska kolegica Zajec s kojom sam bila i cimerica. Nije se bunila kada sam je pobijedila – rekla je Tihana

Kuglačice Zagreb-Zabokyja obranile su naslov prvakinja Hrvatske. Prošle sezone osvojile su naslov doslovce u posljednjim hicima, a ove godine naslov su osigurale tri kola prije kraja. U posljednjem kolu igraju u Rijeci protiv Mlake.

– Zanimljivo je da smo se s Mlakom borile za naslov prošle godine, a i ove godine Mlaka je druga. Slavit ćemo nakon povratka iz Rijeke. Gdje? Ne znam. Na našoj kuglani Grmoščice već odavno ne radi nijedan ugostiteljski objekt – rekla je Tihana Čavlović (20), jedna od ponajboljih igračica kluba.

U djetinjstvu se bavila streljaštvom, atletikom, modernim plesom, a ljubav prema kuglanju usadio joj je djed koji se rekreativno bavio tim sportom.

– Djed me često vodio sa sobom u kuglanu i taj sport mi se nekako dopao od prve. S obzirom na to da stanujem u Kustošiji, blizu kuglane, nije mi bio problem odlaziti na treninge. Jedno vrijeme sam usporedo trenirala kuglanje i streljaštvo. No, nakon treninga kuglanja toliko me znala boljeti ruka da mi se pištolj tresao. Na kraju sam odustala od streljaštva i nije mi žao – rekla je Tihana koja se ozbiljno bavi kuglanjem već 11 godina.

Trenirala je Štefica Krištof

Prve kuglačke korake napravila je u Tekstilcu, a trenerica joj je bila Štefica Krištof, proslavljena hrvatska igračica i reprezentativka. Štefica je bila dvaput svjetska rekorderka (1980. i 1984. godine), a na svjetskim prvenstvima osvojila je ukupno 14 medalja. Dvaput je bila proglašena za najbolju sportašicu Hrvatske. Kada je Tekstilac ispao iz prve lige, Tihanu su zvali u Zagreb-Zaboky.

– Nisam dugo razmišljala. Ipak je ljepše igrati u prvoj ligi – kaže Tihana.

Nije valjda Tekstilac ispao zbog njezinih lošijih igara?

– Nije, naravno.

Za prelazak ste sigurno dobili velik novac?

– Ha, ha! Nema toga u ženskom kuglanju. Možda tek u muškom.

Znači, u kuglanju nema zarade?

– Ima. Dobije se neki novac, ovisno koliko čunjeva srušim. Primjerice, ako na utakmici imam više od 600 bodova, onda je zarada jako dobra.

Koliko ste puta ove sezone osvojili više od 600 bodova?

– Pa gotovo u svakoj utakmici – uz smiješak će Tihana.  

U novom klubu je trenira Damir Fučkar, također proslavljeni igrač i bivši reprezentativac Hrvatske, dok djevojke na utakmicama vodi Saša Petković.  

– Damir je još aktualni igrač. Igra za Zaprešić, koji je također prvak Hrvatske. Saša ima svoj posao, više se bavi bowlingom. Istina, malo je čudno da nas trenira Damir, a na utakmicama vodi Saša. Oni imaju različite taktike, ali pokazalo se to kao uspješna kombinacija.

Kažu da imate poseban stil?

– Da, sličan je bowlingu, kugla mi malo vijuga. Bolje mi ide čišćenje nego u pune.

U klubu trenutačno ima 12 igračica. Može ih igrati samo šest pa je mala gužva u svlačionici prije utakmice.

– Uvijek nastupam prva. To mi nije problem. I ne bojim se za status.

Naslov su osvojile Valentina Pavlaković (19), Lucija Sedlar (19), Lucija Jelavić (20), Tihana Čavlović (20), Katarina Zajec (21), Mateja Skupnjak (21), Josipa Mance (21), Katarina Srpak (23), Ines Hasić (24), Barbara Vušak (28), Marija Barić (28), Manda Kopecki (46) i Ana Augustinović (62).

Mogu do medalje i na SP-u

Tihana je ove godine postala i pojedinačna prvakinja Hrvatske do 23 godine.

– Glavna suparnica bila mi je klupska kolegica Zajec s kojom sam bila i cimerica. Nije se bunila kada sam je pobijedila – rekla je Tihana.

U svibnju je čeka i nastup na Svjetskom prvenstvu u Brnu.

– Moglo bi biti nekih medalja...

Slobodno vrijeme?

– Malo ga imam zbog studija, prakse na fakultetu i treninga. Uglavnom ga provodim s društvom, dečka za sada nemam – zaključila je Tihana Čavlović.

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije