Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam zlata

Sveučilište u Zagrebu dosad osvojilo najviše odličja

Sveučilišne igre
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
20.07.2016.
u 13:25

Nakon završenih natjecanja u osam od 21 sporta (veslanje, rukomet, košarka, šah, ragbi 7, vaterpolo, karate i tenis), na prvome mjestu nalazi se Sveučilište u Zagrebu s osam zlata te ukupno 18 medalja

Sveučilište u Zagrebu na vrhu je ljestvice odličja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci s osam zlata te ukupno 18 medalja.

Nakon završenih natjecanja u osam od 21 sporta (veslanje, rukomet, košarka, šah, ragbi 7, vaterpolo, karate i tenis), na prvome mjestu nalazi se Sveučilište u Zagrebu s osam zlata te ukupno 18 medalja. Zagrebački sveučilištarci dominiraju ovim igrama, a na drugom mjestu je Sveučilište Istanbul s četiri zlata, dok Armenski državni institut za fizičku kulturu ima tri zlata. Riječko sveučilište dosad ima dva zlata, a splitsko dvije bronce. 

Završeno je i natjecanje u nogometu, a zlato je osvojilo portugalsko Sveučilište Minho, koje je u finalu bilo bolje od njemačkog Bochuma (2:-). Sveučilište u Osijeku izgubilo je u borbi za broncu od ruskog Kubana (0-3), dok je zagrebačko Sveučilište osvojilo peto mjesto. U ženskom nogometu zlatno odličje su osvojile predstavnice Sveučilišta iz francuskog Montpelliera pobijedivši s 2-1 nogometašice iz Valencije.  

Započela su natjecanja u odbojci na pijesku. Hrvatska sveučilišta  u muškom natjecanju predstavljat će Split i Zagreb, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti dvije ekipe Sveučilišta u Zagrebu te jedna Sveučilišta u Splitu. Održavaju se natjecanja u bridžu u prostorijama PAUK u Studentskom domu Stjepan Radić, badmintonu i stolnom tenisu u Domu sportova.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:53 20.07.2016.

kupio mamić :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije