Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER BOWL

Hrvati ispisuju povijest najpopularnijeg američkog sporta

Bill Belichick
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2015.
u 20:02

– Ponosan sam na porijeklo svojih roditelja i jako cijenim svoje korijene. Posjetio sam nekoliko puta Hrvatsku i to je prekrasna zemlja, uistinu jest – rekao je Belichick.

Super Bowl možda nije popularan u Hrvatskoj kao u Sjedinjenim Američkim Državama, ali ovaj put će na klupama obje momčadi sjediti treneri hrvatskih korijena.

Riječ je Billu Belichicku, koji vodi New England Patriotse i Peteu Carrollu, treneru aktualnih NFL prvaka Seattle Seahawksa. Obojici su baka i djedovi Hrvati.

– Ponosan sam na porijeklo svojih roditelja i jako cijenim svoje korijene. Posjetio sam nekoliko puta Hrvatsku i to je prekrasna zemlja, uistinu jest. Ali, nisam znao za ovaj dvoboj i da smo ispisali povijest – uz osmijeh je rekao Bill Belichick.

No naglasio je Belichick da mu to nije jedini trenerski dvoboj s nekim hrvatskih korijena.

– Imao sam malo "hrvatsko rivalstvo" s Nickom Sabanom dok je vodio Miami Dolphinse (sezonu 2005./2006., op.a.) – napomenuo je Belichick.

Super Bowl je rasporedu 2. veljače u 00:30 po ovdašnjem vremenu, a video u kojem govori o korijenima pogledajte OVDJE.

>> Bilo kuda, Hrvati svuda

Komentara 3

JT
Jedan_tamo
05:59 29.01.2015.

Dakle nikad ne pljuj na dijasporu.

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
04:05 29.01.2015.

Lijepo

ZW
zweistein
07:56 29.01.2015.

jedan od "hrvatskijih" super bowla je bio XLVI u indianapolisu na stadionu lucas oil stadion čiji je vlasnik potomak antona lučića ( Anthony Francis Lucas ) spliće koji je pronašao naftu u texasu. za petriotse je igrao i još uvijekk igra rob ninković roditelji hrvati, trener im je gore spomenuti bill belchick, a na drugoj strani za new york giants je igrao "ludi torcidaš" David Diehl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije