Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD JE I SLUŽBENO

Treba li HNS strahovati? Glavna inspektorica pozvala na nadzor provedbe zakona!

Davor Šuker, Damir Vrbanović
Patrik Macek/PIXSELL
10.02.2016.
u 13:31

'Molim da izvršite inspekcijske nadzore nad provedbom navedenih zakonskih izmjena i dopuna, svatko na području svoje županije, odnosno Grada Zagreba, te ovisno o utvrđenome činjeničnom stanju poduzmete mjere i radnje za koje ste ovlašteni.'

S obzirom na to da je s 9. veljačem istekao rok u kojem su županijski sportski savezi, odnosno Sportski savez Grada Zagreba i nacionalni sportski savezi osnovani u sportu bili dužni uskladiti svoje poslovanje s pojedinim člancima Zakona o sportu, sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta poslala je zahtjev svim sportskim inspekcijama u uredima državne uprave da provedu inspekcijske nadzore nad primjenom zakonskih izmjena i dopuna, svatko na području svoje županije, odnosno Grada Zagreba, te ovisno o utvrđenome činjeničnom stanju poduzmu mjere i radnje za koje su ovlašteni Zakonom o sportskoj inspekciji, odnosno Zakonom o sportu.

- Zahtjev sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dostavljen je svim sportskim inspekcijama u svim županijama te sportskoj inspekciji u Gradu Zagrebu - stoji u priopćenju MZOS-a, a nastavlja se dodatnim objašnjenjem zakona:

- Sukladno članku 9. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu (NN, br. 85/15), danas istječe rok u kojem su županijski sportski savezi, odnosno Sportski savez Grada Zagreba i nacionalni sportski savezi osnovani u sportu, u kojem najmanje polovina sportskih klubova koji sudjeluju u najvišem rangu nacionalnoga sportskog natjecanja imaju profesionalni status u smislu članka 24. Zakona o sportu, bili dužni provesti izbore za skupštinu i sazvati skupštinu županijskih sportskih saveza u skladu s odredbama članka 2. i 3. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar stoga je osobno pozvala sve da dostave izvješća o provedenim radnjama.

- Molim da izvršite inspekcijske nadzore nad provedbom navedenih zakonskih izmjena i dopuna, svatko na području svoje županije, odnosno Grada Zagreba, te ovisno o utvrđenome činjeničnom stanju poduzmete mjere i radnje za koje ste ovlašteni Zakonom o sportskoj inspekciji, odnosno Zakonom o sportu. Izvješće o izvršenim nadzorima te poduzetim mjerama i radnjama potrebno je dostaviti elektroničkom poštom.

>> Vrbanovićevo objašnjenje: Zakon o sportu ne odnosi se na HNS?!

>> Sportska inspekcija kreće u nadzor provedbe zakona

Komentara 18

LI
Lik123
13:42 10.02.2016.

Gospodine Deželiću, zašto u članku čitateljima ne napomenete Vrbanovićev odgovor zbog čega HNS ne potpada pod neke stavke novog zakona, što su uspjeli pripajanjem futsala i ženskog nogometa, pa je broj profesionalnih klubova ispod 50%. Ili ako Vrbanvoić laže, zašto ne napišete da laže već stavate klimu kako "za HNS zakon ne vrijedi". Iako je ustvari da je HNS na vrijeme doskočio promjenama, a razni inspektori, saborski zastupnici i ostali koji imaju nekaj za reć se možda sramote. Vaša obaveza je izvijestiti čitatelje (i) o tome, a ne davati samo polovične informacije i pisati tendenciozne članke.

LI
livoguza2
14:50 10.02.2016.

Tko će platiti štetu glede inspekcijskog nadzora koji mora utvrditi činjenicu da HNS nije kriv što KUKUriku koalicija nijedan zakon nije uskladila s Ustavom. Inspekcija nikada ne će utvrditi da je 50% profesionalnih klubova pod ingerencijom HNS-a. Tako to biva kada fićfirići pišu zakone i čiste "močvaru". A močvara je u APIS-u i na tzv. HRT-u. Lp.

Avatar peet
peet
14:11 10.02.2016.

Da da, svi trebamo strahovati pred jovanovicima, pusicima, ostojicima, jer su oni pravednici za HRVATSKU. A kao isturenu alatku koriste transparentni hajduk i brblju. Ne dao nam bog da nam reprezentacija i HNS budu kao hajduk (trenutno).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije