Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA MORH - HOO

Sportaši vojnici: Cernogoraz napokon dobio posao!

04.03.2015., Zagreb - Ministarstvo obrane i Hrvatski olimpijski odbor potpisali su novi sporazum o suradnji, unapredjenju i razvoju sporta u RH, te sportase uvrstili medju oruzane snage. Tina Mihelic, Tonci Stipanovic, Ana Zaninovic, Damir Martin, Danil D
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
05.03.2015.
u 18:35

Svi mi novi moramo odslužiti dobrovoljni vojni rok od 14 dana u Požegi. Ugovor nam traje do kraja OI u Riju – rekla je Ana Zaninović

Oružane snage Republike Hrvatske uskoro će biti jače za novih 11 vrhunskih sportaša pa će ukupni sportski kontingent pri MORH-u imati 29 članova.

– Redefiniran je odnos HOO-a i MORH-a, a novost je da sportaši više nisu djelatne osobe, već ugovorni pričuvnici čime se postiglo da su njihove obveze prema vojsci minimalne. Još je to puno manje u odnosu na neke druge zemlje, no mi smo zadovoljni. Recimo, Slovačka ima 200 zaposlenih sportaša, Slovenija oko 120, a u njemačkoj delegaciji na ZOI u Vancouveru čak 75 posto sportaša bili su vojnici, policajci ili carinici – prenio nam je Neven Šavora, HOO-ov koordinator za provedbu sporazuma između HOO-a i MORH-a.

Na listi novih vojnika našao se i često spominjani olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, ali i njegovi kolege strijelci Anton i Josip Glasnović, gimnastičar Filip Ude, džudašica Barbara Matić, hrvači Božo Starčević, Neven i Nenad Žugaj te tekvondaši Vedran Golec i Ana Zaninović koja se pridružila sestri blizanki Luciji:

– Svi mi novi morat ćemo odslužiti dobrovoljni vojni rok od 14 dana u Požegi i imat ćemo, kao i svi, ugovor do kraja olimpijske 2016. Novost je da nam se svima više ne uplaćuje mirovinsko, ali nam plaća ostaje ista.

Uz sve pohvale MORH-u, sportaši kažu da bi bilo sjajno kada bi se na ministra Kotromanovića ugledao i njegov policijski kolega Ostojić.

>>'Već me tri godine vuku za nos sa zapošljavanjem'

Komentara 3

Avatar Francek007
Francek007
19:23 05.03.2015.

Pa ak je bila sportska četa za vrijeme Domovinskog rata zašto ne bi bili vrhusnki sportaši u funkciji naše države. (y)

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
21:00 05.03.2015.

Pa sigurno bolji kandidati nego od većine. Pogotovo za policiju, kada se sjetim, za 6 mjeseci obuke postane pravi pravcati policajac. Tko će brinuti o našim sportašima ako ne vlastita država? Svojim ugledom i sportskom disciplinom sigurno mogu pridonjeti radu bilo koje državne službe. Nadam se da ovo neće biti iznimka, nego pravilo, zaslužili su!

Avatar reference
reference
18:53 05.03.2015.

ovo ko nekad u JNA..i oni su imali te sportase vojnike. znam kad sam ja sluzio u novom sadu bila neka ceta sportasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije