Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Dasović

Sportaši su naš eliksir sreće, odmak od sivila...

Borna Ćorić i Marin Čilić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
19.07.2016.
u 21:00

Stevanović, Duvnjak, Modrić, Perišić, Šarić, Bogdanović, Čilić, Ćorić – stani pa gledaj, divi se i uživaj, čvrsto stisni šaku i budi ponosan!

Trijumf tenisača nad Amerikancima još jedan je blistavi dodatak godini kolosalnih hrvatskih sportskih rezultata. Počelo je sa zaglušujućom eksplozijom rukometaša na EP-u u Poljskoj, potom i njihovim plasmanom na OI, zatim su se na EP-u ukazali i furiozni nogometaši, a nakon njih slavili smo i čudesnu pobjedu košarkaša nad Talijanima u Torinu u olimpijskim kvalifikacijama. Nema što, izbor za momčad godine nikada neće biti kompliciraniji...

Stevanović, Duvnjak, Modrić, Perišić, Šarić, Bogdanović, Čilić, Ćorić – stani pa gledaj, divi se i uživaj, čvrsto stisni šaku i budi ponosan! Oni su hrvatski heroji godine, oni su naš eliksir sreće, naš ispušni ventil, neodoljiv, opojno ugodan odmak od svakodnevnoga sivila.

U zemlji koja nema vladu ni ministra sporta i samo ceremonijalnu doministricu, u kojoj je Zakon o sportu mrtvo slovo na papiru, grandiozni sportski uspjesi strše kao svjetionik nad učmalom društvenom prazninom.

Pogledajte ovo: hrvatska nogometna reprezentacija na Euru je u Francuskoj, unatoč Čačiću, pobijedila svjetskog i europskog prvaka Španjolsku, zemlju koja ima 874 tisuće registriranih nogometaša! Nadigrali su je frajeri školovani na ledinama Hrvatske lige, čije utakmice u prosjeku ne gleda ni dvije i pol tisuće ljudi!

Idemo dalje: briljantni hrvatski tenisači razbucali su svjetske rekordere po broju naslova u Davisovom kupu (32), reprezentaciju SAD-a! Zemlju s najvećim brojem teniskih akademija i teniskih stadiona na svijetu, dok u Hrvatskoj ima samo – jedan. Onaj u Umagu. Klasična teniska akademija, s trenerima, infrastrukturom, školom, smještajem za polaznike, u Hrvatskoj – ne postoji.

I gdje je caka? Nema je, ne postoji. Postoje samo talent, znanje, karakter, odvažnost, bezrezervna požrtvovnost i srčanost, neuništivi mentalitet pobjednika. Naši tenisači u svemu su navedenom za koplje ispred Amerikanaca.

A nogometaši, košarkaši? Pogledajte samo koji klub ovih dana i za koji novac kupuje Marka Pjacu. Ili gdje je nekidan predstavljen Darijo Šarić. Svjetski sportski giganti grozničavo se otimaju za našim majstorima i ne pitaju za cijenu. I ne sumnjajte – život im je obojici, Marku i Dariju, namijenio blistavu sudbinu.

Hrvatski sport u 2016., svjetska marka s oznakom Superbrands! Brendiran i prije Rija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije