Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streljaštvo

Snježana Pejčić najbolja u Münchenu

Snježana Pejčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
24.05.2016.
u 15:01

Pejčić je prije mjesec dana slavila u ovoj disciplini i na natjecanju Svjetskog kupa na streljani u Rio de Janeiru,

Najbolja hrvatska streljašica Riječanka Snježana Pejčić ostvarila je drugu uzastopnu pobjedu na natjecanjima Svjetskog kupa u malokalibarskoj pušci 50 m - trostav, nakon što je u utorak bila najbolja na streljani u Münchenu.

Sjajnu formu u olimpijskoj godini, 33-godišnja svjetska rekorderka u osnovnom meču ove discipline, demonstrirala je uvjerljivim nastupom u finalu u kojem je vodila od prvog do posljednjeg hica i bila na pragu postavljanja najboljeg finalnog rezultata svih vremena. U tome ju je zaustavilo nekoliko pogodaka koji nisu ušli u kategoriji izvrsnih, ali su bili dovoljno dobri kako bi konkurentice ostavila bez ikakve nade.

Pejčić je u finalu pogodila 462,7 krugova i bila je dva kruga udaljena od svjetskog rekorda Talijanke Zublasnig postavljenog prošle godine. Drugoplasirana Etonka Anzela Voronova zaostala je šest krugova za našom olimpijkom, a svjetska rekordera Petra Zublasnig morala se zadovoljiti brončanim odličjem.

U današnjim kvalifikacijama je uz Snježanu Pejčić nastupila i 27-godišnja Splićanka Sandra Pavlić koja je pogodila 579 krugova i osvojila 30. mjesto. Za plasman u finale bio je potreban rezultat od 583 kruga.

Pejčić je prije mjesec dana slavila u ovoj disciplini i na natjecanju Svjetskog kupa na streljani u Rio de Janeiru, gdje će se u kolovozu boriti za olimpijska odličja, a tamo je 'upucala' i svjetski rekord u osnovnom meču (594 kruga).

>>U Zagreb stiže 800 natjecatelja iz 17 zemalja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije