Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTALNI KAOS

Na račun Saveza kupio čak i ledomat, a 'nabio' je dug od 898 tisuća kuna!

Luciano Sušanj
Foto: Goran Kovacic/pixsell
30.06.2015.
u 19:02

'Možda će netko reći da 900.000 kuna nije velik novac, ali nama je ogroman.'

Nakon Skupštine Hrvatskog atletskog saveza još se ne stišavaju strasti. Poslije pola godine skupštinari su konačno dobili objašnjenje kakva je stvarna situacija u savezu i koliki su dugovi (898.000 kuna, nap. a.) nastali za vrijeme vladavine prijašnjeg predsjednika Luciana Sušnja. No stvarno je pitanje koliko je zapravo Sušanj znao o poslovanju saveza i poslovima koji su se očigledno vodili bez njegova znanja.

– Posljednji izbori pokazali su da nismo jedinstveni. Postoji podjela u dvije grupe. Jedna kritizira rad saveza i direktora Siniše Ergotića. Nisu u pravu, ali svatko ima pravo na mišljenje. Odlučio sam se svima zahvaliti na dosadašnjoj suradnji. Atletika je bila moj život i ostat će. Radovat ću se svakom uspjehu ljudi koji dobiju mandat – rekao je Sušanj novinarima krajem kolovoza prošle godine.

Dug ćemo sanirati...

Prava je istina je da mu se nije sviđalo kako se vodi savez i zato je otišao. I dok nije izabran novi predsjednik, sve ovlasti u savezu preuzeo je Siniša Ergotić.

– Bez obzira na situaciju koja sigurno nije dobra, napravit ćemo sve da u što skorije vrijeme saniramo dug. Možda će netko reći da 900.000 kuna nije velik novac, ali nama je ogroman – rekao je Ivan Veštić, novi predsjednik HAS-a.

No nije samo novac problem nego i inventar saveza. Trenutačno se ne zna gdje je deset kupljenih mobitela vrhunske kvalitete, ne zna se gdje je deset računala. Ne zna se ni gdje su ledomat i nekoliko fotoaparata koji su kupljeni karticom HAS-a. Nestali su i stickovi za internet kojima se ne znaju vlasnici...

Tajniku rok od 15 dana

– Po nalogu revizije moramo im predati popis inventara u vlasništvu saveza. Na sjednici Izvršnog odbora dali smo zadatak Milanu Oreškoviću, glavnom tajniku saveza, da popiše sve stvari i da nam dostavi izvještaj. Ali mora nam napisati i gdje su stvari koje nedostaju u savezu. Ima rok od 15 dana da nam podnese izvještaj – istaknuo je Veštić.

No postoji još nekoliko stvari koje su prilično tajnovite – puno nezatvorenih akontacija, kamo je nestao novac koji je podignut s bankomata bez pravdanja troškova, veliki računi za mobitel direktora saveza, telefonske linije u nepoznatom vlasništvu...

Atletičari pak šute i rade. Nitko se ne želi upuštati u bilo kakve komentare. Ali osvajaju medalje, postižu sjajne rezultate. Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Stipe Žunić, Lisa Nemec – svi su oni kandidati za odličja na SP-u u Pekingu...

>> Skandal: Atletski savez pred stečajem, mutne poslove istražuje DORH

Komentara 6

FI
Fisherman
20:41 30.06.2015.

Da slazem se i ja mislim da ce sad drugovi okriviti HDZ.Ali zanimljiva mi cinjenica da dva ministra imaju afere izvlacenja i pranja novca jedan u vezi Smiljane Covic,a drugi u vezi saborske zastupnice SDP-a Marine Lovric ali o tome vec danima ni slova.Bas zanimljivo.

Avatar slaven00
slaven00
22:54 30.06.2015.

Jos jedan hobi koji se financira iz nasih dzepova...

Avatar dosadni
dosadni
20:42 30.06.2015.

pa gdje je to nestalo? hmmm kod nekog doma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije