Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upitan odlazak na Olimpijske igre

Britanski biciklist pozitivan na doping zbog "administrativne pogreške"

Biciklizam gole grudi
Foto: Screenshot Youtube
29.04.2016.
u 12:31

Doping test je pokazao da je 23-godišnji britanski biciklist Simone Yates bio pozitivan na Terbutaline, lijek za astmu

Britanski biciklist Simone Yates, jedan od kandidata za nastup na Olimpijskim igrama, bio je pozitivan na dopinškom testiranju zbog "administrativne pogreške" jer momčadski liječnik nije prijavio da koristi inhalator za astmu, objavila je njegova momčad Orica-GreenEDGEu petak. 

Doping test je pokazao da je 23-godišnjak bio pozitivan na Terbutaline, lijek za astmu, na utrci Paris-Nice prošli mjesec, stoji u priopćenju Orica-GreenEDGE -a.

"Simon Yates je koristio tu supstancu za liječenje astme za koju postoji dokumentacija. Međutim, momčadski liječnik je napravio administrativnu pogrešku jer nije prijavio iznimku za terapeutsko korištenje (TUE) koje se zahtjeva za korištenje tog lijeka", dodaje australska momčad. 

"Radi se isključivo o ljudskoj pogrešci i spomenuti liječnik je preuzeo odgovornost za to. Što se tiče Simona Yatesa, on nije kriv ni u kojem smislu, Momčad preuzima odgovornost za sve i želi istaknuti da pruža svu potporu Simonu u procesu", zaključak je priopćenja. 

Orica GreenEDGE je također dodala da je podnijela potrebnu dokumentaciju Svjetskoj biciklističkoj organizaciji UCI s ciljem da se "ova situacija raščisti".

Yates je pobijedio na utrci Svjetskog prvenstva u Minsku 2013.

>> Dan u školi Matije Kvasine: Polaznike liječim od stresa, i to vožnjom bicikla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije