Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukomet na pijesku

Seniori u finalu EP-a, seniorkama devetom mjesto

rukomet na pijesku
04.07.2015.
u 21:38

„Osjećaji su super kad se ovako pobijedi. Naravno da ne možemo u onom ritmu, u kojem smo krenuli, dobiti utakmicu s 2:0"

Pobjedom nad Ukrajinom u polufinalu, muška seniorska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Lloret de Maru. Nakon tijesnih 1:1 u setovima, nadjačali su Ukrajince u raspucavanju. Seniorke su pak pobjedom nad Švicarskom Euro završile na devetom mjestu.

Susret s Njemačkom bio je prava igra za živce u prvom setu. Hrvati su poveli, no Nijemci su im stalno bili za petama. U posljednjih deset sekundi prvog dijela rezultat je bio 18:19 u korist Njemačke, a u napadu je bila Hrvatska. Sjajno je tada pod pritiskom pogodio kapetan Ivan Jurić za 20:19 i osvajanje  prvog seta. U nastavku su se razigrali i većinu seta odigrali s četiri i više bodova prednosti te ga završili rezultatom 26:13. Naši reprezentativci tako su se s 2:0 u setovima plasirali u polufinale.

„Nijemci su svi odlični dvoranski igrači i trebalo im je i neko vrijeme da se priviknu na pijesak i na sve ostalo što se veže uz to. Odlično su odigrali prvi set protiv nas. Puno smo promašili i zbog toga je bio tijesan set. Ipak, kad se lomilo pokazali smo klasu, dobili taj prvi set, onda smo u drugom opustili ruku i pokazali smo tko je gazda na terenu i nadam se da će tako biti i do kraja prvenstva“, zaključio je Ivan Dumenčić, marker reprezentacije.

Utakmicu je prokomentirao i vratar njemačke reprezentacije, Daniel Rebmann. „Dobro smo igrali prvi set, ali slomile su nas emocije. Oni su igrali jako dobro u drugom setu i mi nismo onda imali šanse“, izjavio je Rebmann.

Nakon Njemačke, na putu do finala zaustavili su i Ukrajinu. Prvi set izgubili su bodom razlike, 28:29. U drugom setu su krenuli opasnije i sredinom drugog dijela otišli na plus četiri, a taj rezultat zadržali su do kraja što je rezultiralo raspucavanjem. Ključna je bila obrana jedne lopte, a zahvaljujući Igoru Totiću koji ju je zaustavio, i ostatku reprezentacije, seniori su izborili finale. U nedjelju će tako po četvrto uzastopno zlato i obranu naslova prvaka, a na putu im stoji Španjolska, koja je pobijedila Mađarsku u četvrtfinalu.

„Osjećaji su super kad se ovako pobijedi. Naravno da ne možemo u onom ritmu, u kojem smo krenuli, dobiti utakmicu s 2:0. Već sam nakon prve utakmice s Ukrajincima rekao da su jedni od favorita jer su fizički jaki, ali izdržali smo i ono što nas uvijek nosi do tih finala i osvajanja medalja je ta vjera u sebe. Dečki vjeruju u sebe i kada smo u ovakvim situacijama, i baš zbog toga onda i dobijemo te utakmice. Kada najviše treba, uvijek smo najbolji“, rekao je izbornik muške reprezentacije Davor Rokavec.

Svoje mišljenje podijelio je i kapetan reprezentacije Ivan Jurić. „Pokazali smo još jednom da imamo karakter. Izvukli smo se iz naizgled teške situacije nakon izgubljenog prvog seta. Ne znam što još reći. Ovakvih utakmica smo odigrali 100. Kada smo bili domaćini Europskog prvenstva 2011. mučili smo se s ovim istim Ukrajincima, na isti ovaj način. Svaka im čast na odličnoj utakmici, mi smo presretni, a u finalu tko dođe“, rekao je Jurić.

Seniorke su pak odigrale posljednju utakmicu na Euru i zauzele deveto mjesto. Lako su pobijedile reprezentaciju Švicarske s 25:13 i 16:8 u setovima. „Nažalost, sad se pokazalo gdje stvarno zaslužujemo biti i da nam nedostaje dosta jakih utakmica. Uigrale smo se tek nakon prve tri utakmice i onda smo dvije izgubile na raspucavanje. Ja mislim, da smo prošle dalje da je moglo biti svega“, rekla je Kristina Smiljanić nakon pobjede nad Švicarskom.

Susret je prokomentirala i izbornica Mateja Brezić. „Dogodilo nam se kao i prije dvije godine na Euru u Danskoj da razigravamo od devetog do 14 mjesta i tu smo pokazali da smo stvarno bolji od reprezentacija koje su ispod nas i da nam nije mjesto u borbi za te pozicije. Nesreća, kao i prije dvije godine, da dvije najvažnije utakmice izgubimo u raspucavanju. To je čista lutrija. Da smo imale barem malo sreće bile bi u borbi za medalje, ali cure su dale sve od sebe i ja im čestitam na tome“, zaključila je Brezić.

Finalna utakmica u nedjelju u 18:45 sati moći će se gledati na televizijskom programu Arena Sport 1 Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije