Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOIM

Sedmero hrvatskih sportaša otišlo u Lillehammer

Olimpijske igre mladih
HOO
10.02.2016.
u 14:20

Na premijernom izdanju ZOIM-a, održanom 2012. u austrijskom Innsbrucku hrvatska delegacija imala je 21 člana, od čega su njih devetoro bili natjecatelji, dok je ekspedicija za Lillehammer siromašnija za pet članova ukupno te za dva mlada sportaša.

Sedmero hrvatskih sportaša koji će predstavljati našu zemlju na 2. Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) kojima je od 12. do 21. veljače domaćin Lillehammer, u srijedu su otišli put Norveške, a sa željama da ostvare što bolje plasmane i da se zabave u Zagrebu su ih ispratili čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Alpski skijaši, 16-godišnja Lana Zbašnik i 17-godišnji Samuel Kolega, propustili su konferenciju za medije, jer su odlučili iskoristiti povoljne vremenske uvjete za još jedan trening kako bi što spremniji dočekali nastup u Lillehammeru, gdje će se uz njih, u što boljem svjetlu pokušati prikazati nordijci 16-godišnja Gabrijela Skender i 15-godišnji Jakov Hladika, 17-godišnji biatlonac Mislav Petrović, 15-godišnji snowboarder Tino Stojak i 17-godišnja Karla Šola koja će nastupiti u monobobu.

"Sportski rezultati nisu u prvom planu, ali naravno da svatko od natjecatelja želi pobijediti. Želimo vam da osvojite koju medalju, odnosno da ostvarite svoje ciljeve i vratite se zadovoljni. Želim da se i dobro zabavite, jer je i to svrha vašeg odlaska u Lillehammer", poručio je mladim sportašima predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, a puno sportskih uspjeha poželio im je i glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasivši edukativnu dimenziju Zimskih olimpijskih igara mladih.

 

#Lillehammer2016 počinje za par dana (12-21.veljače), a danas smo ispratili i zaželjeli uspješne nastupe mladim...

Posted by Hrvatski olimpijski odbor on 10. veljača 2016

 

Na premijernom izdanju ZOIM-a, održanom 2012. u austrijskom Innsbrucku hrvatska delegacija imala je 21 člana, od čega su njih devetoro bili natjecatelji, dok je ekspedicija za Lillehammer siromašnija za pet članova ukupno te za dva mlada sportaša. Šefica hrvatske misije u Norveškoj je Petra Nosso, a za svoju Mladu veleposlanicu u Lillehammeru HOO je izabrao alpsku skijašicu Tamaru Zubčić, koja će sportaše pratiti kroz brojne kulturne i obrazovne sadržaje posvećenih olimpizmu, društvenoj odgovornosti, razvoju vještina te zdravom načinu života.

U Lillehammeru se očekuje nastup oko 1.100 sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz 71 nacionalnog saveza, a oni će se natjecati u 70 sportskih disciplina sportova i sportskih grana koje su u programu ZOIM-a. Svečano otvaranje Igara bit će upriličeno u petak, 12. veljače, s početkom u 19 sati, a održat će se u doskočištu skijaške skakaonice Lysgardsbakkene. Sjajna norveška skijašica-trkačica Marit Bjorgen će donijeti olimpijsku baklju i predati je norveškoj princezi Ingrid Alexandri koja će upaliti plamen, baš kao što je to 1994. godine na Zimskim olimpijskim igrama učinio njezin otac krunski princ Haakon.

Prva natjecanja započet će već u petak, a prvi nastupi mladih hrvatskih sportaša na rasporedu su u subotu 13. veljače, u alpskom i nordijskom skijanju.

>>Američki sportaši razmišljaju o propuštanju OI zbog virusa zika!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije