Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Sandra Perković pobijedila i u američkom Eugenu

Sandra Perković
Foto: Reuters
1/7
28.05.2016.
u 09:35

U petoj seriji je Perković pokazala od kakavog je materijala sazdana. Disk je poletio do 68,57 metara što je neuhvatljiv rezultat za konkurentice

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković izborila je novu pobjedu u Dijamantnoj ligi, nakon što je hicem od 68,57 metara iz pete serije slavila na mitingu u američkom Eugenu.

Za razliku od prvog ovogodišnjeg nastupa među najboljim svjetskim bacačicama na mitingu u Šangaju, gdje je postavila rekord Dijamantne lige i najbolji rezultat sezone (70,88 m), Perković se u Eugenu morala pomučiti za pobjedu i sve do pete serije nije mogla biti sigurna da će iz Oregona otići kao pobjednica

Naime, do tog trenutka u vodstvu je bila Njemica Nadine Müller koja je u četvrtoj seriji bacila disk na 64,98 m, a bolji od dva Sandrina ispravna hica do pete serije bio je 62,89 m.

No, u petoj seriji je Perković pokazala od kakavog je materijala sazdana. Disk je poletio do 68,57 metara što je neuhvatljiv rezultat za konkurentice. Perković je u posljednjoj seriji bacila metar kraće, ali bi joj i to bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu s obzirom na to da je Nadine Müller jedina uspjela prebaciti 65 m (65,31 m). 

Treće mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon (63,69 m). U Eugenu nisu nastupile aktualna svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero i Australka Dani Samuels koje su Sandri bile ozbiljnija konkurencija na prvom mitingu DL za bacačice diska u Šangaju.

Prvog dana natjecanja u Eugenu na Prefontaine Classicu najbolje rezultate ostvarili su Britanac Mo Farah, koji je u utrci na 10.000 metara postavio najbolje svjetsko vrijeme u 2016. (26:53.71 minuta) te američki bacač kugle Joe Kovacs, koji je izveo tri najdalja ovogodišnja hica na otvorenom, a kugla mu je najdalje poletjela u posljednjem pokušaju (22,13 metara). 

Drugog dana natjecanja najatraktivnije će biti sprinterske i utrke s visokim preponama.

>>Sandra Perković slavila u Šangaju: U Rio idem po zlato

Komentara 8

TH
thedn
10:31 28.05.2016.

Bravo mala. Ti si ponos Lijepe naše.

JU
juraInfidel
09:54 28.05.2016.

a jel ce doci na izglasavanje povjerenja Karamarku??nemojte se zezati sa time!!da 5 minuta prije shvatite da je Sandra u Brazilu!

HE
herojulice
10:41 28.05.2016.

Svi znamo koliko može baciti ali nas i zanima koliko može sjediti u Saboru jer ipak je na plaći poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije