Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Perković:

Žao mi je, ali neću nositi hrvatsku zastavu na otvaranju OI

Sandra Perković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
12.05.2016.
u 08:30

– Ona sigurno iz prve ruke zna što nama sportašima treba, koji su naši problemi – kaže Sandra o Janici kao pomoćnici ministra

Sandra Perković konačno je dočekala početak sezone koju želi okončati obranom zlatne olimpijske medalje iz Londona u bacanju diska. Prva je postaja nove sezone miting Dijamantne lige u Šangaju u subotu, 14 svibnja.

– Mogu reći da sam odlično odradila pripreme za sezonu. Bila sam u Medulinu tri puta po tri tjedna – rekla je Sandra.

U Šangaju ste uvijek bili dobri...

– Pa uvijek sam s Kinezima na “ti”. Sviđa mi se organizacija, krug za bacanje je po mom ukusu, ne kliže se i nije spor. Bitno mi je da krug osjetim pod nogama. Onda je sve dalje lako – kaže Sandra.

Konkurencija je gotovo pa najjača. Nedostaju samo Njemice.

– Njemice se pripremaju za natjecanje u Halleu. Za sada te Njemice i nisu velika opasnost za mene. Vidjet ćemo što su mi pripremile Kubanke u Šangaju. Sve su tri tu, povratnica Barrios, Caballero i Perez. Ne znam što se događalo s Barrios. Nije je bilo dvije godine. Neki kažu da je rodila, ali nitko nema tu potvrdu. Sigurno da uvijek može baciti 65 ili 67 metara, a te daljine ne treba podcijeniti – rekla je Sandra.

Nova su pravila katastrofa

Sezonu ste počeli hicem u Splitu preko 70 metara. Može li disk u Šangaju letjeli tako daleko?

– Naravno da može, bez obzira na to što sam malo umorna od napornih priprema – rekla je Sandra.

Ove su godine nova pravila u Dijamantnoj ligi i novi način bodovanja.

– Ništa to ne valja. Opet su bacači zakinuti u odnosu na trkače i na tehničke discipline. Dakle, nakon tri hica samo četiri najbolje imaju pravo na još dodatna tri hica. A boduje se do šestog mjesta. Onda bi valjda bilo pošteno da ide šest dalje, a ne tri. Ta pravila samo nameću dodatni stres – istaknula je Sandra.

Šest mjeseci bez stipendije

Ni satnica finala ženskog diska na Igrama nije sretno izabrana.

– U trenutku kada je ženski disk jedna od zanimljivijih atletskih disciplina oni nam stave finale ujutro. I to nakon što kvalifikacije odradim večer prije. I kako onda očekivati velike dužine – rekla je Sandra.

Hoćete li biti izvan olimpijskog sela?

– Ne. Kako je atletski stadion u ne baš sigurnom kvartu, odustali smo od ideje da se dva dana prije natjecanja smjestimo u hotel – rekla je Sandra.

Zastavu Hrvatske na otvaranju nećete nositi?

– Žao mi je, ali ovoga puta neću nositi zastavu na svečanom otvaranju. Kako je atletika kasnije na programu, u Rio dolazim tek 9. kolovoza. Za mene bi bila velika čast nositi hrvatski barjak. I zato mi je želja nositi ga na kraju karijere, 2024. godine.

Janica kao pomoćnica ministra za sport?

Super. Ona sigurno iz prve ruke zna što nama sportašima treba, koji su naši problemi.

Ima li kakvih problema što se tiče financiranja za ovu sezonu?

– Time se više ne želim opterećivati. Želim mirna otići u Rio. A što reći – šest mjeseci nisam dobila stipendiju HOO-a. Već sam naviknuta na to i nema potrebe se zbog toga dodatno nervirati - zaključila je naša diskašica.

Komentara 47

ZR
zrinx
09:36 12.05.2016.

Koji tendenciozni naslov, sramota za novinara! Ispada po naslovu da odbija nositi zastavu, a u tekstu piše da neće moći jer njen dio natjecanja počinje kasnije i ona jednostavno kasnije stiže u Rio, da bi inače voljela nositi zastavu. Ovakvi naslovi su stvarno sramota za novinarstvo, čisti senzacionalizam. I onda se čude kad ih ljudi ne poštuju kao novinare nego ih nazivaju piskaralima.

TN
True_neutral
09:56 12.05.2016.

Ono kad je naslov katastrofalno sugestivno napisan, i onda ekipa ne pročita uopće članak, i misli da Sandra ne želi nositi zastavu :)

FR
Freedooom
10:12 12.05.2016.

I onda se novinari zale, kak nemaju slobodu! A pogledajte naslov. Konstantno raspiruju mrznju, traze senzaciju ! Jel moze nize od ovoga! Koliko god su jadni hdzsdp , novinari su jos jadniji. Fuj! Gadite mi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije