Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADE HOO-A

Sandra i Ivica ponovili 2013., braća Sinković također...

HOO nagrade
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/18
18.12.2014.
u 21:49

Sandri je ovo treći put (u nizu) da je hrvatska sportska kraljica, dok je Ivica prije ove godine već četiri puta osvajao taj laskavi naslov (2013., 2012., 2011., 2010. i 2003.).

Europska atletska prvakinja Sandra Perković i olimpijski doprvak Ivica Kostelić proglašeni su najboljim sportašima u 2014. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, dok su braća Sinković, dominantni svjetski veslački prvaci u dvojcu na pariće, ocijenjeni najboljima u konkurenciji parova, posada ili štafeta. Sandri je ovo treći put (u nizu) da je hrvatska sportska kraljica, dok je Ivica prije ove godine već četiri puta osvajao taj laskavi naslov (2013., 2012., 2011., 2010. i 2003.).

Bralić je kovač medalja

Osim njih, takvim su se naslovima okitili i muška stolnoteniska reprezentacija (treći na momčadskom Europskom prvenstvu) i ženska reprezentacija u samostrelu (svjetske prvakinje). Stolnotenisači u sastavu Gaćina, Kojić, Kolarek, Pucar i Ruiwu, a samostrelke u vrsti koju su činile Branka i Valentina Pereglin te Nikolina Krivanek.

U konkurenciji trenera svjetskih veslačkih prvaka Nikole Bralića, trenera europske prvakinje u disku Edisa Elkasevića, izbornika stolnotenisača Zvonimira Korenića, tekvondaškog izbornika Tonija Tomasa, trenera svjetskog gimnastičkog doprvaka Filipa Udea i niza drugih uspješnih stručnjaka, za trenera godine izabran je Ante Kostelić. A on je zimus, u Sočiju, sina Ivicu odveo do četvrtog olimpijskog srebra.

Dobitnici godišnje nagrade HOO-a Matija Ljubek ove su godine bivši vaterpolist Boško Lozica, legendarni hrvač Josip Čorak, nutricionistkinja Mimi Vurdelja i stručnjak za školski sport Nikola Perković.

Od sportskih kolektiva ta nagrada pripala je osječkom Džudaškom klubu Mladost.

HOO-ovo povjerenstvo za dodjelu nagrada činili su članovi Vijeća HOO-a Branimir Bašić, Sanda Čorak, Morana Paliković-Gruden, predsjednica Komisije sportaša Sandra Mandir, predsjednik Kluba olimpijaca Zoran Primorac, šef stručnih službi i glavni tajnik HOO-a Josip Čop, pomoćnici glavnog tajnika HOO-a Robert Gojević i Damir Šegota, ravnatelj odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa Ivan Varvodić te Manuela Sentđerđi Čorković, glasnogovornica HOO-a. Oni su provjeravali nominacije i predavali svoje prijedloge na glasovanje Vijeću HOO-a.

Guberini Trofej MOO-a

No, što god da su oni predložili, Vijeće je imalo pravo nadglasati ih.

Trofej MOO-a dobio je pak akademski kipar Ante Guberina za skulpturu od teškog željeza “Olimpijski lanac”.

>> Ovo su najveći sportski brendovi u Hrvatskoj!

Komentara 7

MA
maki
07:14 19.12.2014.

Svaka čast Ivici, ali ove godine nije zaslužio tu nagradu.

CR
CrazyCat
00:13 19.12.2014.

Ivica je veliki sportaš i nije mi krivo što je dobio ovu nagradu. Ali gdje je Marin Čilić? Čovjek je osvojio Grand Slam, a tenis je isto olimpijski sport.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:59 19.12.2014.

Kostelić? Za 2014? Pa to je strašno! Marin Čilić svakako je kandidat, a gdje su gimnastičari ... Ovako jadno je to i za samog Kostelića, zašto mu dati nešto što u 2014. godini nije niti zaslužio i tako se ss njime oprostiti. Povrijedili smo ga time, ružno je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije