Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Rokavec:

Možda zvuči prepotentno, ali uvijek idemo s ciljem da budemo na vrhu

Rukomet na pijesku
Foto: Beach Handball Croatia
1/5
29.06.2015.
u 22:27

'Seniori na svaki turnir idu s ciljem da ga osvoje. Već sam rekao da to možda zvuči prepotentno, no mi se te filozofije držimo i to nam zasad ide.'

Nakon juniorskih reprezentacija, u španjolski Lloret de Mar stižu i seniorske reprezentacije, među kojima i hrvatska muška i ženska reprezentacija. Seniorke broje jednu europsku medalju, iz 2011. Godine kada su u Umagu na Europskom prvenstvu uzele zlato, dok se muška reprezentacija može pohvaliti s tri uzastopna zlata.

Hrvatska se nalazi u samom vrhu u rukometu na pijesku, a osim europskih prvenstava osvajala je i mnoga svjetska te medalje na Svjetskim igrama. Seniori su aktualni europski prvaci i u Lloret de Mar dolaze po četvrto zlato. Prvi su bili 2009. u Norveškoj, 2011. u Hrvatskoj i 2013. u Danskoj. Prošle godine osvojili su srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dok su dvije godine prije osvojili broncu.

Svoje mišljenje uoči nadolazećeg Europskog prvenstva podijelio je izbornik muške seniorske reprezentacije Davor Rokavec.

- Seniori na svaki turnir idu s ciljem da ga osvoje. Već sam rekao da to možda zvuči prepotentno, no mi se te filozofije držimo i to nam zasad ide. Dobro radimo, dobro treniramo, imamo dobru ekipu i onda nema potrebe da se skrivamo. Favoriti jesmo za neku od medalja i tome se nadamo - rekao je Rokavec.

Hrvatska se nalazi u skupini sa Švedskom, Njemačkom, Poljskom, Ukrajinom i domaćinom Španjolskom.

- Konkurencija je na Europskom svake godine sve veća. Ima puno ekipa koje te mogu zaskočiti. Recimo Njemačka se vraća nakon nekoliko godina i vidim da ima i nekih bundesligaških igrača. S njima otvaramo, a ne znamo što možemo očekivati. Španjolci će se sigurno dobro pripremiti. Mađari su neugodni, s Rusima se svake godine sretnemo u borbi za medalju. Dosta izjednačeno, uvijek netko može iskočiti iz sjene - zaključio je Rokavec.

Hrvatska će imati i predstavnika u ženskoj konkurenciji, a djevojke su se jednom okitile europskom medaljom. Bilo je to u Umagu 2011. godine kada su osvojile zlato. Osim Rokavca, svoje mišljenje je podijelila i izbornica ženske seniorske reprezentacije Mateja Brezić „S obzirom na promjene koje su se dogodile u reprezentaciji na ključnim pozicijama, veliki uspjeh bio bi biti među prvih pet reprezentacija“, rekla je izbornica.

Seniorke će u Lloret de Maru zaigrati u skupini B zajedno s Norveškom, Ukrajinom, Španjolskom, Švedskom, Crnom Gorom i Nizozemskom.

- Favoriti za osvajanje naslova su, po meni, aktualne europske prvakinje Mađarice, uvijek neugodne Norvežanke i domaćin Španjolska. Bit će zanimljivo vidjeti i što može povratnik Njemačka - zaključila je Brezić.

Za mušku seniorsku reprezentaciju nastupit će: Igor Totić, David Henigman (vratari), Ivan Dumenčić (marker/specijalist), Ivan Jurić, Valentino Valentaković, Zvonimir Đikić, Hrvoje Ceković, Josip Jurić Grgić, Drago Vojnović, Matej Semren.

Za žensku seniorsku reprezentaciju nastupit će: Melita Jug, Dubravka Bukovina (vratarke), Martina Ćorković (marker/specijalist),Vlatka Šamarinec, Lucija Kelava, Kristina Smiljanić, Josipa Grebenar, Ivana Benko, Ria Haček.

Raspored utakmica možete vidjeti OVDJE.

Live stream utakmica s glavnog terena možete pratiti OVDJE.

>> Hrvatska po treći puta prvak Europe u rukometu na pijesku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije