Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET NA PIJESKU

Drugog dana Eura četiri pobjede i jedan poraz

Rukomet na pijesku
Beach Handball Croatia
01.07.2015.
u 23:55

'Spremali smo se za nešto drugo što smo gledali na snimci. Recimo da su nas probali iznenaditi s tom igrom flastera na markeru skroz duboko.'

Drugi dan Europskog prvenstva u rukometu na pijesku prošao je vrlo dobro za Hrvate. Ženska reprezentacija pobijedila je u dva susreta, a u jednom izgubila, dok je dvije pobjede upisala  muška reprezentacija. Danas su nemoćni bili Poljaci i Ukrajinci u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj slabije od Hrvatica bile Crnogorke i Šveđanke, a malo uspješnije u raspucavanju Norvežanke.

Puno bolji učinak nego u prve dvije utakmice imale su seniorke. Prvi na redu bio je susret s Crnom Gorom u kojem su Hrvatice u potpunosti dominirale. Oba seta završile su s velikom razlikom u svoju korist (18:5, 19:10), no sa Šveđankama su imale malih problema. Tijesno su izgubile prvi set rezultatom 15:17, dok su u drugom setu pobijedile 13:8. Presudilo je raspucavanje u kojem su hrvatske reprezentativke bile bolje rezultatom 6:9.

- Bilo je tijesno, skoro dobiven prvi set pa smo se pred kraj malo zapetljale, ali evo izvukle smo drugi i na kraju to stresno raspucavanje, ali idemo dalje. Nažalost, Ukrajina je dobila utakmicu protiv Nizozemske pa mi moramo dobiti sljedeće dvije, ali što je tu je, same smo si to napravile - rekla je Kristina Smiljanić.

Napeto je bilo u posljednjoj utakmici gdje su u raspucavanju izgubile od Norveške. Odlično su krenule u prvi set i završile ga u svoju korist rezultatom 18:14. U drugom setu slabija je bila i obrana i napad što je rezultiralo izgubljenim setom. Bilo je 24:13 za Norvešku. S 1:1 u setovima, uslijedilo je raspucavanje, a uspješnije su bile Norvežanke sa 7:4. Sutra igraju odlučujuću utakmicu protiv Ukrajine.

- Prvi set odlično, obrana je funkcionirala savršeno, napad isto i onda drugi set obrana nije bila na razini. Primale smo puno golova iz mrtvog kuta, napad je valjda proigrao i onda smo igrale na raspucavanje i izgubile smo - izjavila je Ivana Benko.

Seniori su pak u prvoj utakmici lako nadigrali Poljake s 21:14 i 17:11 u setovima.

- Spremali smo se za nešto drugo što smo gledali na snimci. Recimo da su nas probali iznenaditi s tom igrom flastera na markeru skroz duboko. Mislim da smo se dobro snašli, manje-više svi osim mene koji sam imao malo tih promašenih zicera, ali cijela ekipa se dobro snašla na tu cijelu njihovu postavljenu obranu i mislim da smo završili čak lakše od očekivanog. Mislim da smo bolja ekipa od njih i da smo to i pokazali - smatra Zvonimir Đikić.

Tijesno je bilo u drugom susretu s Ukrajinom, momčadi koja je 2012. u Omanu osvojila titulu viceprvaka svijeta, no Hrvati su uspjeli doći do 2:0 u setovima. Prvi set odlučio je pobjednika u posljednjih 20 sekundi kada je Ivan Jurić pogodio za 22:21. U drugom poluvremenu Ukrajinci su im stalno bili za petama, ali odličan je bio Josip Jurić Grgić i punio protivničku mrežu bez problema. Drugi set završio je rezultatom 20:17 u korist Hrvatske.

- Kako odmiče grupna faza utakmice su sve teže i teže. Ujutro protiv Poljske, sad protiv Ukrajine. Pripremali smo se za nju, odigrali dobro napad, posebno Ivan Jurić. Mene je danas zapalo da sam pogodio četiri puta zaredom. Idemo dokle možemo - zaključio je Jurić Grgić.

Raspored utakmica možete vidjeti OVDJE.

Live stream utakmica s glavnog terena možete pratiti OVDJE.

>> Hrvatska ide po četvrto europsko zlato, to nam je cilj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije