Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantna završnica

Prevc imao naslov, a onda je doletio Tepeš

Prevc
Foto: REUTERS/Terje Bendiksby/NTB Scanpix
23.03.2015.
u 08:20


Prevc i Freund su bodovno izjednačeni, ali Nijemac ima više pobjeda ove sezone.

Slovenija je u šoku. Peter Prevc već je hladio pjenušac za proslavu ukupne pobjede u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima, a onda ga je neugodno iznenadio njegov sunarodnjak Jurij Tepeš.

Naime, nakon prve serije skokova na Planici Prevc je bio vodeći sa skokom od 234,5 metara. No, u drugoj seriji prestigao ga je Tepeš koji je imao skok od 244 metra i dobio je najviše ocjene od svih pet sudaca. Prevc je u drugoj seriji imao skok od 233 metra. Za samo 2,8 bodova Tepeš je uzeo Prevcu pobjedu na Planici, što je još tužnije, i naslov ukupnog pobjednika.

Slovenski obračun iskoristio je Nijemac Severin Freund koji je tako postao ukupni pobjednik Svjetskog kupa. Inače, Nijemac je bio tek sedmi na Planici, ali mu je taj plasman donio 36 bodova. Na kraju su Prevc i Freund imali isti broj bodova – 1729, ali je naslov pripao Nijemcu zbog većeg broja pobjeda ove sezone. Prevcu za utjehu ostaje pobjeda u Svjetskom kupu skijaških letova.

Slovenci će tako morati još malo pričekati na slavlje osvajanja Velikog kristalnog globusa koje čekaju još od Primoža Peterke.

– Kada sam skočio u cilj, nisam u prvom trenutku znao što se događa. Nisam imao podatak koliko je Jurij skočio, niti kolika mi je dužina trebala za pobjedu. Žao mi je što nisam uspio, ali je lijepo što je Slovenija dokazala da je u vrhu skijaških skokova – rekao je pomalo razočarano Prevc.

>>Jakov Fak osvojio zlato za Sloveniju na SP-u

Komentara 3

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:23 23.03.2015.

Treba u Svjetski kup skakača na skijama što prije kao cirkusante uključiti i domoljubne sanjače sa zapadnog balkana jer oni na nekom zabranjenom koncertu lete preko svih granica normale, dostojanstva i logike i Peter Prevc i Severin Freund se protiv takvih "sportaša" neče mogi i uspjeti izboriti za pobjede.

Avatar germanikus
germanikus
08:44 23.03.2015.

I onda je doletio Tepeš i rekao ..nećeš razbojniče!!!!!!Hihihihihihihihihihihihihi....a Dežela u deliriju!!!!!hihihihihihihihihihihihihihihi

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
20:07 24.03.2015.

Je je u delirijum tremens ..ali to je u Deželi konstanta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije