Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pekinška patka

Preskupi provod u swing baru. Pivo za 110 kuna

Striptiz klub
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
31.08.2015.
u 13:00

Dečki su me zvali za stol. U swing baru to nije najbolja opcija...

Najbolje mjesto za noćni izlazak u Pekingu je dio grada koji se zove Saniltun. Ulica s puno kafića neodoljivo podsjeća na Tkalču u Zagrebu. No, razlika je u tome što u svakom klubu svira živa glazba. Pjevaju dečko i dvije ili tri cure, ili dva dečka i jedna cura, ili tri dečka i... Vidio sam sve moguće kombinacije. Pomislio sam prvo da se radi o karaokama, ali ne, to su stilski obučeni izvođači. Sada sam samo trebao odlučiti u koji od brojnih klubova ući i popiti coca-colu. Izabravši jedan, sjeo sam za slobodan stol i odmah je došao superbrzi konobar. Od silne galame nisam ga čuo. Nije čuo ni on mene jer je umjesto coca-cole donio dva piva i dva tanjura kikirikija. Kao da očekujem nekoga.

– Želite li cigaretu? – pitao me mladić koji je sjedio za susjednim stolom.

Kao da sličim na pušača? Ne znam zašto je to pomislio. Zahvalio sam i počeo piti prvo od dva piva na stolu. I dok je svirala glazba, ničim izazvan, jedan od dvojice mladića za susjednim stolom došao je i sjeo za moj stol. Jadničak, pokušao me nešto pitati, ali zna samo kineski. Jedino što sam shvatio bilo je da me zove za njihov stol. Mislim si, što su svi navalili? Otkud ta pretjerana ljubaznost? Kakav je ovo klub? Onda sam pročitao ime kluba – Swing bar. Uh, znači, treba brzo popiti i još brže nestati. A onda se na pozornici promijenila postava. Umjesto glazbenika, koji ne bi mogli proći na bilo kojem Supertalent showu u bilo kojoj zemlji, došla je djevojka i pokazala zavidne vještine pole dancea. Dobro, valjalo je poći. Zovem konobara i tražim račun. Evo njega s papirićem. Dobro da mi nije srce stalo – 220 juana (isto toliko kuna) za dva piva. Pa nije ovo Hilton. A onda panika. U džepu imam samo 200 juana. Dajem mu u ruke i kažem da nemam više.

– Još dvadeset – uporan je.

– Nemam – očajno odgovaram.

– Onda dobro – kaže konobar i ode svojim poslom.

Kod nas to ne bi prošlo. I tako je završio moj prvi i jedini noćni izlazak u Pekingu. Popio sam najskuplje pivo u životu i zbrisao od swingera.

>> Kako je janjac s Paga za mlade kineske djevojke postao kućni ljubimac

Komentara 1

PU
pulizg
20:12 31.08.2015.

šatro naručio kolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije