Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVIJA POBJEDNIKA

Predsjednica Grabar-Kitarović uživala u izvedbama svoje kćeri na Zlatnoj pirueti

Katarina Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/18
06.12.2015.
u 08:57

Kao što inače biva, po završetku Zlatne piruete održava se revija pobjednika i za gledatelje je to posebni užitak jer sve što zbiva na ledu zbiva se zbog njih.

Zlatna pirueta po 48. se put održala u Zagrebu i ponudila ljubiteljima umjetničkog klizanja spektakl, no osim najvećih svjetskih imena i velikih uspjeha, na njoj se našla i Katarina Kitarović - kći predsjednice Republike Hrvatske.

Kao što inače biva, po završetku Zlatne piruete održava se revija pobjednika i za gledatelje je to posebni užitak jer sve što zbiva na ledu zbiva se zbog njih. Nema više borbi za medalje ili bodove pa nema ni pritiska, a klizači i klizačice pokazuju svu raskoš svog talenta.

Pokazala ga je i juniorska doprvakinja Hrvatske, 14-godišnja Katarina Kitarović, a ponosna majka Kolinda i otac Jakov bodrili su je zajedno s još tri tisuće gledatelja, koliko ih je stiglo u Ledenu dvoranu Doma sportova. Uživali su u dva sata sjajnog programa, a osim Katarine, na ledu su bili najbolji hrvatski klizači i klizačice, Zagrebačke pahuljice i po troje najbolje plasiranih u svakoj kategoiji na natjecanju.

Kako je zbog kćerke još veća ljubiteljica klizanja no što je prije bila, predsjednica Grabar-Kitarović imala je čast otvoriti Zlatnu piruetu prvog dana. A potom su na njoj velike uspjehe ostvarila moćna svjetska imena kao aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa te ujedno i osvajačica Zlatne piruete, zatim aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova. Kod klizača brončani olimpijac Denis Ten iz Kazahstana obranio je prošlogodišnji naslov, a Charlene Guignard i Marco Fabbri bili su najbolji plesni par.

Nastupilo je ukupno 26 klizača, 17 klizačica, 12 sportskih i 8 plesnih parova iz 26 zemalja svijeta. Za Hrvatsku su nastupali par Lana Petranović i Michael Lueck te u pojedinačnoj kategoriji Nicholas Vrdoljak i Tena Čopor.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

>> Najbolja svjetska klizačica uvjerljivo osvojila 48. Piruetu Zagreba

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije