Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA NA PIJESKU

Najprestižnija svjetska serija u odbojci na pijesku započinje u Hrvatskoj

Odbojka na pijesku
Foto: VL
1/3
17.05.2015.
u 14:05

Odbojka na pijesku vraća se u Hrvatsku, i to na velika na vrata. I ne samo da se želi vinuti u neke potpuno nove visine, već planira svijetu pokazati da je upravo ona jedan od najatraktivnijih sportova na svijetu. A za domaćina jednog od turnira najprestižnije serije, Svjetski odbojkaški savez odabrao je Poreč, koji će od 2. do 7. lipnja dočekati svjetsku kremu - po 32 dva najbolja svjetska para u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Oni će se nadmetati za nagradni fond od 800 tisuća dolara. Za takav nagradni fond u Hrvatskoj se još nikad nije igralo, naravno kada je riječ o odbojci na pijesku.

No, osim novčane zarade, porečki turnir bit će itekako važna stanica za igrače koji sljedeće godine žele zaigrati na Copacabani. Naime, Poreč Major, jedan je od četiri turnira serije Swatch Beach Volleyball Major Series, koja u kviru FIVB World Toura predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016.

- Svi žele biti dio ove serije, svi žele igrati na ovakvom turniru. Atmosfera je nevjerojatna i interakcija između gledatelja i igrača je posebna. Naravno, velika je ovo stvar za sve igrače jer u životu nemate priliku igrati turnire s ovakvim nagradnim fondom - rekao je Julius Brink, koji je prvi Europljanin s olimpijskim zlatom oko vrata, svjetski prvak te trostruki europski prvak.

U konkurenciji 64 najbolja svjetska para, za bodove za Rio 2016. godine, borit će se i po dva hrvatska para - Maja Roško-Antea Tadić i Dalida Vernier-Tea Jurić u ženskoj konkurenciji, te Filip Silić-Ivan Zeljković i Nikša Dell'Orco-Ivan Đorđević u muškoj konkurenciji.

Osim sportskog dijela, Poreč će vrvjeti i dodatnim sadržajima koji će porečku uvalu Peškeru učiniti pravim središtem ljetne sportske zabave. Poreč već priprema doček najboljih pjeskaša svijeta, izgradnja pet pomoćnih terena već je započela a upravo se gradi i veliki središnji teren u Peškeri, koji se pruža na preko 8000 četvornih metara i moći će primiti 5000 posjetitelja.

Nakon Poreča serija se seli u Norvešku, zatim Švicarsku te završava velikim finalom i završnicom cijelog FIVB World Toura u SAD-u. Teniski ATP turnir u Umagu počeo je 1990. godine i održao se do danas. Poreč želi to isto, ali sa odbojkom na pijesku...

Više informacija na www.swatchmajorseries.com.

>> Počelo odbrojavanje do Poreč Majora, projekt vrijedan 3 milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije