Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbrutalnije iskustvo

Pogledajte kako je zastrašujuće visoki val samljeo surfera

surfer
Foto: Youtube Screenshot
28.07.2015.
u 18:40

- Bilo je to najnasilnije iskustvo u životu, val me potpuno samljeo - kazao je Porcella

Surfer Niccolo Porcella odlučio je uživati u jahanju valova uz obale Tahitija, u Teahupoou, mjestu u kojem valovi dosežu rekordne visine. Njegovo surfanje snimali su kamerom i sve je isprva izgledalo sjajno. Naišao je ogroman val visok oko devet metara, a Porcella ga je umješno 'zajahao'.

No, potom je izgubio ravnotežu i završio u vrtlogu smrtonosnog vala. Njegov pad ljudi sa obale popratili su vriskom.

A iako se to u snimci ne vidi, surfer je nestao u moru na nekoliko minuta. Ipak, unatoč tome što snimka tako ne sugerira, priča nije imala tragičan završetak. Porcella je isplivao na površinu nakon što su ga 'pregazila' četiri ogromna vala, a nakon 20-ak minuta već je ponovno surfao.

- Bilo je to najbrutalnije iskustvo u životu, val me potpuno samljeo - kazao je Porcella i dodao:

- Bacao me gore - dolje. Zbog siline udarca odmah sam ostao bez prsluka, a onda me  još snažnije pogodio sljedeći val. Još jače sam udario u dno i dobro izudarao koljena, leđa... Dolaskom sljedećih valova dobio sam udarce i u glavu.

Dodao je i kako je nekoliko puta ispljunuo krv dok se približavao obali, ali to ga nije spriječilo da krene u novu brobu s valovima u Teahupoou.

>>Surfer preživio okršaj s morskim psom: 'Udario sam ga u leđa'

 

 

Feeling beyond!! with a lot of @fuzionfit training and some heavenly angels, I escaped some serious injury on that wipeout.. Stoked to say this was not my last wave of the day and I’m so blessed to have been able to feel its mighty mass and energy!! But I hope you all can feel me and get inspired when I say that I believe “luck” most of the time goes to people ho do what they love for the right reasons with the respect of what they do. I’ve dedicated my life to training hard so I can have the confidence and peace of mind that I deserve these life experiences and enjoy them to the max!! #Teahupoo #yeaboyz Thanks @dmanoa Manoa Drollet for the trust! @contour_cam @wainman_hawaii @dakine @liftoffadventure @maverickmoments pic by @raihei_tapeta # mostextremepictures

Fotografiju objavljuje Niccolo Porcella (@niccolo_porcella)

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:02 28.07.2015.

užas od članka. surferu je bilo tako "strašno" da je za 20 minuta ponovo bio u vodi... ovakve se stvari događjau tisuću puta dnevno... i senzacija su jedino za ovakve "novinare"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije