Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORBES ISHVALIO HTZ

Hrvatski trener koji osvoji Super Bowl bit će nagrađen putovanjem u Hrvatsku!

Bill Belichick
Foto: Press Association/PIXSELL
31.01.2015.
u 11:32

Belichick, koji je Hrvat po ocu, rekao je daje već posjetio Hrvatsku, dok se Caroll još nije oglasio po tom pitanju...

U nedjelju nas očekuje svjetski spektakl Super Bowl u kojem se sastaju momčadi New England Patriots, prvak American Football Conference i Seattle Seahawks, prvak National Football Conference.

Za nas je taj susret dobio dimenziju više jer se po prvi puta u povijesti dogodilo da će obje momčadi voditi trener hrvatskih korijena. New England Patriotse već 15 sezona vodi Bill Belichick, dok prošlogodišnje prvake Seattle Seahawkse i dalje vodi Pete Carroll.

Ta priča zainteresirala je naše medije, ali i strane koji to ističu kao zanimljivost. A o tome se raspisao i Forbes u čijem članku stoji da će pobjednik osvojiti put u Hrvatsku. 

"Hrvatska turistička zajednica pobjedniku nudi plaćeni put "kući" u 2015. godini. Ističu kako će dobiti priliku posjetiti domovinu svojih predaka, a on i njegova obitelj imat će priliku vidjeti i upoznati hrvatsku povijest, bogato kulturno naslijeđe, srednjovjekovnu arhitekturu i isprobati odličnu kuhinju", piše Forbes koji hvali brzu i odličnu reakciju HTZ-a, koja je ovim potezom odlično promovirala svoju domovinu.

Belichick, čiji je djed iz Hrvatske došao u SAD u 19.stoljeću, rekao je daje već posjetio Hrvatsku, dok se Caroll još nije oglasio po tom pitanju...

>>Ma tko pobijedio na Super Bowlu, Amerika će ponovno imati hrvatskog prvaka

Komentara 6

AN
Android
11:49 31.01.2015.

Tako se to radi. Bravo HTZ!

CA
Catalonia
12:56 31.01.2015.

Svakako potez za pohvalu!!!!bravo.

DE
debelisef
11:52 31.01.2015.

Belichick je iskrivljeni i anglizirani oblik hrvatskog prezimena Bilicic. Bilicici su porijeklom iz Lazine,sela uz zeljeznicku prugu Zagreb - Karlovac u opcini Draganic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije