Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicionalni izbor

Pavić vaterpolist godine u Večernjaku

'26.11.2011., Mladost, Zagreb - Vaterpolo utakmica 3. kola Eurolige, HAVK Mladost - Spandau 04. Josip Pavic i Vanja Udovicic. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
10.12.2011.
u 19:24

Ovo mi je motiv za daljnji rad jer se u sportu ne živi od prošlosti - rekao je Pavić.

U zadarskoj Večeri hrvatskog vaterpola, zajedničkoj svečanosti Hrvatskog vaterpolskog saveza i Večernjeg lista, održanoj sinoć u hotelu Kolovare, Josip Pavić proglašen je najboljim hrvatskim vaterpolistom u 2011. godini. Tako je odlučio Večernjakov žiri, koji su, kao i dosad, činili bivši vaterpolski asovi, ovaj put u sastavu: Zoran Kačić, Damir Vincek, Luko Vuletić, Slobodan Bobo Trifunović, Edi Brkić, Robert Sappe i Damir Polić.

Samo 14 vaterpolista u igri

Paviću je tako drugi put (prvi put je to bilo 2005.) pripala tradicionalna nagrada – statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Članovima najbolje sedmorke – u kojoj su se, osim Pavića, našli Damir Burić, Nikša Dobud, Maro Joković, Miho Bošković (uskočio je umjesto Petra Muslima, i to je jedina promjena u odnosu na 2010.), Andro Bušlje i Sandro Sukno – pripale su posebne plakete.

Konkurencija je ove godine bila iznimno jaka. Samo je 14 vaterpolista – osim Vićana, Hinića i N. Kačića svi redom s Rudićeve liste – prodefiliralo našim izborom. Pavić je pobjegao svojim pratiteljima, S. Suknu, Jokoviću, Buriću i Dobudu, prije svega zbog toga jer ga niti jedan od članova našeg žirija nije mogao izostaviti iz svog fokusa. Bez Joze se Mladost i hrvatska reprezentacija ne mogu zamisliti.

Josip Pavić rođen je 15. siječnja 1982. u Splitu. Oženjen je i otac dvoje djece. Za njega su članovi žirija rekli da je veliki pozitivac i veliki profesionalac. Da je eksplozivan i izvrsno reagira kod udaraca iz blizine. Čita igru i pomaže obrani u oduzimanju lopte s dva metra. Rijetko će kiksati i zato suigračima donosi sigurnost. S Pavićem je očito Hrvatska pronašla izvanrednog vratara na dulje razdoblje. On sam kaže:

– I ove godine, kao i prije šest godina, ovaj mi izbor godi. Činjenica da sam izabran za najboljega u tako jakoj konkurenciji može mi biti samo velik motiv za daljnji rad i dokazivanje jer se u sportu ne može živjeti od prošlosti. Nema velike razlike, 2005. mi je Večernjakova nagrada kao mladom vrataru bila veliki poticaj, a sada potvrda da se rad uvijek isplati.

Hiniću trofej HVS-a

Brončani dupini, prirodno je, bili su u središtu pozornosti, no trofej HVS-a, koji se svake godine dodjeljuje zaslužnim vaterpolistima ili vaterpolskim djelatnicima, pripao je nekome tko je sada izvan tog kruga. Zaslužio ga je Igor Hinić, vaterpolist koji je dugo godina nosio hrvatsku reprezentaciju i povezivao sve njezine uspjehe, a sada je "samo" sidraš Mladosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije