Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI ANDORA ILI LETONIJA

Ovacije ragbijašima u Kranjčevićevoj! Pobijedili Litvu i izborili doigravanje za ostanak

Ragbi
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
Autor
Ante Buškulić
19.04.2014.
u 18:30

Susret je u Kranjčevićevu privukao oko 2000 gledatelja, a sav je prihod od kupljenih ulaznica namijenjen udruzi za rekreacijsko i terapijsko jahanje Nada Vrbovec.

Hrvatski su ragbijaši u Kranjčevićevoj ulici pobijedili Litvu s 25:21 i tako u posljednjem kolu izbjegli ispadanje iz A2 skupine Europskog kupa nacija i izborili doigravanje za ostanak. Suparnik će našima biti druga momčad skupine B2: Andora ili Letonija. 

Susret je u Kranjčevićevu privukao oko 2000 gledatelja, a sav je prihod od kupljenih ulaznica namijenjen udruzi za rekreacijsko i terapijsko jahanje Nada Vrbovec. Naši su imali početnu inicijativu i slobodnim udarcem Ayouba poveli s 3:0, no tjelesno snažniji Litavci preokrenuli su te najprije polaganjem, a u posljednjoj sekundi prvog poluvremena i kaznenim udarcem poveli s 8:3. U nastavku su naši ipak slomili otpor gostiju i polaganjima odličnog Jasona Newtona (rođen u Južnoafričkoj Republici, majka mu je Hrvatica), potom i mladostaša Nika JurišićaIvana Šute, te preciznim pretvaranjima i jednim kaznenim udarcem australskog Hrvata Jaija Ayouba poveli s 22:11. U posljednjih deset minuta, nakon izlaska požrtvovnog kapetana Tončija Buzova, koji je dobio snažan udarac u glavu, Litavci su pritisnuli, ali naši su obranili prednost. 

U skupini je preostala još jedna utakmica, između Litve i Švicarske, ali poredak se neće mijenjati: ulazak u A1 skupinu izborila je Nizozemska, ispala je Litva, a Hrvatska će u doigravanje za ostanak.

Poredak nakon posljednjeg, 8. kola: Nizozemska 35 bodova, Švicarska 20 (7 utakmica), Malta 18, Hrvatska 11, Litva 6 (7). Teoretski, Litavci još mogu bodovno sustići naše, jer pobjeda vrdijedi četiri boda, a za četiri ili više polaganja dobiva se bonus bod, ali i u tom slučaju naši su bolji jer su uspješniji u međusobnim susretima (25:21, 14:15).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije