Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Od sada na tržištu osiguranje sportskih klubova u slučaju nezgode ili bolesti sportaša

Cedevita - Cibona
Goran Jakuš/Pixsell
16.04.2014.
u 12:13

Europske statistike govore o čak 30 milijuna sportskih povreda godišnje, dok američki osiguravatelji trošak sportskih povreda profesionalnih klubova procjenjuju na preko milijardu dolara godišnje

Croatia osiguranje prva na hrvatskom tržištu profesionalnim sportskim klubovima nudi osiguranje primanja sportaša ukoliko zbog nezgode, ozljede ili bolesti privremeno ne mogu nastupati za svoj klub.

Osiguranje sportaša do sada je u Hrvatskoj pokrivalo isključivo opasnost od smrti, trajni ili djelomični invaliditet zbog nezgode, kao i bolničko liječenje. No, trošak sportskih povreda u pravilu uključuje i  izgubljenu zaradu za klub i za sportaše te otežava financijske uvjete za angažman zamjenskih igrača.

Prvom ovakvom policom u Hrvatskoj zaštićena je glavna postava igrača košarkaškog kluba Cedevita,  čime je klub zaštitio neometani rad na vrhuncu sezone, završnice prvenstva RH i regionalne lige.
Prema statistikama Hrvatskog olimpijskog odbora u Hrvatskoj je registrirano 3765 profesionalnih sportaša, 7616 olimpijskih i 4593 neolimpijskih sportskih udruga.  Većina njih nema niti osnovno grupno osiguranje od nezgode, a kamoli zaštitu prihoda klubova i životnog standarda sportaša. Naime, Zakon o sportu ne nalaže klubovima i igračima bilo kakvu obvezu ugovaranja osiguranja, koje je u velikom broju razvijenih zemalja obvezno, kao i savjetovanje igrača u vezi mogućnosti osiguranja.

Europske statistike govore o čak 30 milijuna sportskih povreda godišnje, dok američki osiguravatelji trošak sportskih povreda profesionalnih klubova procjenjuju na preko milijardu dolara godišnje.
Croatia osiguranje je lider na tržištu osiguranja od nezgode sa 32,5 posto udjela krajem 2013. godine.  U svojoj ponudi ima programe namijenjene rekreativcima svih dobnih skupina, amaterima i profesionalnim sportašima, s pokrićem od privremene do trajne nesposobnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije