Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOR SPORTSKIH NOVINARA

Novinaru Večernjeg lista Predragu Jurišiću nagrada za intervju godine

HZSN
Foto: Hrvatski nogometni savez
1/3
23.02.2015.
u 18:30

Za novinara godine izabran je novinar Jutarnjeg lista Tomislav Židak, a nagradu za životno djelo dobili su televizijski komentator Slavko Cvitković te sportski publicist i bivši glavni urednik Večernjeg lista i Sportskih novosti Branko Tuđen

Dugogodišnji kolumnist Jutarnjeg lista Tomislav Židak sportski je novinar godine prema izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara. Na svečanosti u Novinarskom domu koju su uveličali Ćiro Blažević, Davor Šuker, Zlatko Mateša i Tomislav Paškvalin, a uljepšao glazbeni sastav Akademico iz Karlovca, dodijeljene su i ostale godišnje nagrade HZSN-a.

Za životno djelo nagrađeni su televizijski komentator Slavko Cvitković te sportski publicist i bivši glavni urednik Večernjeg lista i Sportskih novosti Branko Tuđen.

– Počeo sam sa 18 godina u Sportskim novostima, a ondje sam i završio kao glavni urednik. No, najponosniji sam na razdoblje provedeno na dužnosti glavnog urednika Večernjaka, osam i pol godina. Nismo otpuštali ljude i ukidali izdanja, nego smo sve radili da povećamo nakladu, a sport nam je tu bio najbitniji – kazao je Tuđen.

Priznanje za intervju dobio je Večernjakov novinar Predrag Jurišić (za razgovore s bivšim reprezentativcima Vukojevićem i Eduardom), a za televizijsko novinarstvo Mila Horvat s HTV-a. Čak dvije nagrade otišle su tenisačima: Marin Čilić dobio je priznanje za suradnju s medijima, a HTS i Igor Rajković za press-službu.

U radnom dijelu Sabora Jura Ozmec ponovno je, četvrti put, izabran za predsjednika HZSN-a. Iako su u raspravi spomenuti i neki detalji koji ne idu Ozmecu u prilog (prema Statutu HND-a predsjednici svih tijela HND-a mogu biti birani u najviše dva uzastopna mandata, kao glavni urednik SPTV-a odlučivao je o otkazima kolegama), 32 od 42 člana Skupštine povjerenje je dalo Ozmecu, dok je njegova protukandidatkinja Iva Perdec-Augustić dobila devet glasova (jedan je bio nevažeći).

>> Zvonimiru Vukeliću nagrada za životno djelo, Romana Eibl novinarka godine

Komentara 1

TI
Tinaiva
20:04 23.02.2015.

Židak, legenda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije