Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPRAVILI NEMOGUĆE

Nisu bitna krvna zrnca igrača nego koliko se srčano bori

Medveščak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
23.12.2016.
u 12:20

– Ista je priča bila s EBEL-om i KHL-om, govorili su da je to nemogući projekt jer hokej u Hrvatskoj ne postoji, Hrvatska nema klizališta, a onda smo napravili čudo u EBEL-u, čudo s pulskom Arenom i onda se počelo pričati o KHL-u, svi su govorili da bi to bilo odlično, ali nemoguće, no opet smo uspjeli – kaže Ranko Vučinić

Još 2013. godine, kada je Medveščak poslao službeni zahtjev za ulazak u drugu po jačini hokejsku ligu svijeta, to je izgledalo nemoguće. Mali klub iz male mediteranske države želio se natjecati s najboljima. Smijali su se, bojali se da ne osramoti KHL, a onda je već prve godine došao do doigravanja i svima zatvorio usta. Sada, 55 godina otkako Medveščak postoji, to radi još uvijek.

– Ista je priča bila s EBEL-om i KHL-om, govorili su da je to nemogući projekt jer hokej u Hrvatskoj ne postoji, Hrvatska nema klizališta, a onda smo napravili čudo u EBEL-u, čudo s pulskom Arenom i onda se počelo pričati o KHL-u, svi su govorili da bi to bilo odlično, ali nemoguće, no opet smo uspjeli – kaže Ranko Vučinić, direktor komunikacije Medveščaka, kluba koji je zlatne godine doživio 80-ih i 90-ih, a sada ih proživljava ponovno.

KHL je vrhunac

– Ušli smo u taj veliki KHL, više od toga ne postoji, za klub iz Hrvatske to je kraj svijeta – kaže Vučinić i objašnjava da Medveščak nije brend koji postoji odnedavno, već ga gradi od samog početka, od Šalate i osnutka 1961. godine.

Hokej je zanimljiv sport, a Medveščak ima zanimljive priče, hrvatske i strane igrače, pobjede... Uz njega su se vezali navijači, sponzori, prijatelji i tako je priča narasla do ovoga što je danas.

Da, dosta je igrača prošlo zagrebačkim ledom, a česta je zamjerka navijača što su to većinom bili stranci, a ne domaći igrači.

– Nažalost, to je naša stvarnost. Nisu bitna krvna zrnca. Stvar je u tome koliko se igrači srčano bore koliko se trude, koliko su pristupačni. Primjer je Mike Glumac koji je sam učio hrvatski i došao u moj ured i rekao kako želi to iskoristiti. Došao je na ideju da bi mogao čitati djeci priče i krenuo je po dječjim vrtićima u Hrvatskoj. On je loše čitao te priče, ali imao je volju i pokazao je djeci da su jednaki i da je možda on gori od njih jer ne zna hrvatski, ali zna nešto drugo, a to su neki detalji zbog kojih klub jest to što jest.

Budućnost je upitna

Uz kapetana Glumca, jedan od najvjernijih klubu je i Mark Katic koji je u dresu medvjeda od 2013. godine i kaže kako ga ne bi mijenjao.

– Sviđa mi se ovdje. Imali smo teške posljednje dvije godine u KHL-u, ali prve smo došli do doigravanja i to je bilo odlično. Bit ću ovdje koliko god me klub želi. Zagreb je lijep, kao i način života, navijači..., a nadam se da ćemo ostati i u KHL-u – kaže Katic.

Medveščak još ne zna hoće li u KHL-u igrati i sljedeće sezone. No, do sada su medvjedi osvojili 20 prvenstava Hrvatske, ali i četiri puta Jugoslavenski kup i tri puta prvenstvo Jugoslavije. Oduvijek su ih najviše motivirali navijači, kojih je sada u Ledenoj sve manje.

– Teže se poistovjećuju s moćnim ruskim klubovima od kojih često gubimo, a koji počivaju na velikim proračunima. No, uz Hajduk, imamo najviše gledatelja na tribinama i u Zagrebu je Medveščak broj jedan – zaključuje Vučinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije