Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BODY FITNESS

Nika 'The Body': Na hranu tjedno potrošim 400 kuna, a najviše pojedem jaja

Nika Mastruko
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/15
22.05.2015.
u 17:00

– Skup je i kupaći kostim u kojem nastupam. Tu se cijene kreću od 2000 kuna na dalje. Kupaći kostimi se ukrašavaju cirkonima i, što bolje izgledaš na bini, to će i ocjena sudaca biti veća - kaže Nika Mastruko za Max!.

Nika Mastruko (22) ovoga će vikenda nastupiti na svom prvom velikom natjecanju u body fitnessu. Svoje dobro utrenirano tijelo pokazat će sucima na Europskom prvenstvu koje se održava u španjolskom gradu Santa Susana stotinjak kilometara udaljenom od Barcelone, piše Max!.

– Prvo sam trenirala borilačke sportove. Te-kvon-do, a zatim pet godina nindžucu. No, došlo je do ozbiljne ozljede ramena. Naime, prilikom jednog pada iskočilo mi je rame i slomila sam ključnu kost. Dogodilo se to dok sam izvodila kolut naprijed s katanom u ruci. Pala sam točno na vrh ramena i sve se smrskalo. Znam samo da je jako boljelo. Liječnici su rekli da se više neću moći baviti niti jednim borilačkim sportom. Na fizikalnoj terapiji prvi put sam se srela s nekim vježbama koje su mi se dopale pa sam krenula na funkcionalni fitness – počela je priču Nika.

‘Kobni’ susret s Evom

Oporavak je trajao gotovo godinu dana.

– Bez obzira na to što su mi liječnici rekli da moram mirovati, ja sam ipak sportski tip i željela sam se nečim baviti. Krenula sam u teretanu i ondje sam vidjela Evu Rusan, jednu od najboljih hrvatskih natjecateljica u body fitnessu. I odlučila sam krenuti tim putom – kaže Nika.

Rame, za sada, dobro izdržava.

– Već godinu i pol treniram body fitness. Moje prvo natjecanje bilo je prije desetak dana u Austriji gdje sam osvojila prvo mjesto. Što se tiče Europskog prvenstva nemam velika očekivanja. Bitno je da steknem iskustvo za buduća natjecanja. Vjerujem da će u mojoj disciplini biti jako puno djevojaka. U prva dva kruga ocjenjuju se četiri pozicije. Ako se prođe u treći krug, onda se ocjenjuje slobodni nastup koji sama moram koreografski osmisliti – kaže Nika koja će se nadmetati u kategoriji do 163 centimetara.

Pripreme za Europsko prvenstvo održale su se u Bjelovaru, u organizaciji kluba Titan Gym.

– Pripreme za Europsko prvenstvo potrajale su gotovo tri mjeseca. U teretani sam bila svaki dan u tjednu – istaknula je Nika čiji se dečko također bavi body buildingom.

– Najbolje je što se nismo upoznali u teretani – istaknula je.

Body fitness nije baš jeftin sport.

– Pa, istina. Sreća što imam sponzora za dodatke prehrani. Dosta trošim na hranu. Tjedno oko 400 kuna. Najviše trošim na jaja, piletinu i povrće.

Kupaći od 2000 kuna

A oprema za nastup?

– Skup je i kupaći kostim u kojem nastupam. Tu se cijene kreću od 2000 kuna na dalje. Kupaći kostimi se ukrašavaju cirkonima i, što bolje izgledaš na bini, to će i ocjena sudaca biti veća. U body fitnessu je tijelo ipak u prvom planu, dok je u bikini fitnessu dosta važan i izgled kupaćeg kostima. Cipele za natjecanje također su posebne. Moraju biti s prozirnom petom i određene visine. Cijena jednog takvog para je 500 kuna. Moram imati i prikladni nakit, a ono što je dosta skupo je boja za tijelo. Jedna bočica košta 1000 kuna. Košta i svaki odlazak u teretanu, a kotizacija za Europsko prvenstvo je 350 eura. Sve u svemu nisam izabrala jeftin sport – rekla je Nika.

>> Najbolje europske bodybuilderice odmjerile snage u Zagrebu

Komentara 6

Avatar JustinCase69
JustinCase69
17:49 22.05.2015.

Al ga ta negdje dipr! jaoo

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
18:27 22.05.2015.

worldwizards...vidi se po komentarima da se hraniš kod Konzuma!

OP
openheimer2
17:23 22.05.2015.

kakva poširana ili samo bjelanjak na tašte molim odgovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije