Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetničko klizanje

Nije im teško biti svaki dan na treningu u 6.30

Leda
Foto: Privatna arhiva
27.02.2017.
u 08:58

Osvojeno je puno medalja ali to je samo početak. Dosta natjecanja čeka nas u drugom dijelu sezone - rekla je Ivana Jakupčević, glavna trenerica

Natjecateljska sezona klizačkog kluba Leda je na vrhuncu. Klizačice i klizači ovog kluba do sada su nastupili na dva kola Kupa Zagreba, prvenstvu Hrvatske i brojnim međunarodnim natjecanjima u Celju, Ljubljani, Beogradu, Budimpešti i Sofiji.

- Osvojeno je puno medalja ali to je samo početak. Dosta natjecanja čeka nas u drugom dijelu sezone - rekla je Ivana Jakupčević, glavna trenerica kluba.

Klizački treninzi u klubu počinju u 6.30 sati.

- Od prošle sezone najbolje naše klizačice konačno imaju mogućnost trenirati dva sata dnevno. Zašto treniramo ovako rano ujutro? Zato što u poslijepodnevnim satima prednost ima hokejaši na ledu - rekla je Ivana.

Od rezultata valja istaknuti juniorsku debitanticu Hanu Cvijanović koja je ove sezone ostvarila normu za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u ožujku u Kineskom Tajpehu i trenutno se nalazi na sjajnom petom mjestu ukupnog redoslijedu Europskog kupa. Dobre rezultate ostvarile su do sada Hana Kosić, Katarina Kitarović, koja je nastupila na zimskim igrama mladih u turskomu Erzurumu.

- Sve tri klizačice, uz klupsku kolegicu Tenu Čopor, članice su i reprezentacije Hrvatske. Osim starijih klizačica imamo jako dobru skupinu mlađih što potvrđuje i činjenica da je Zagrebački klizački savez u selekciju perspektivnih uz dvije Hane i Katarinu, uvrstio još Karlu Ćoralić i Leu Đulabić. I naše mlađe klizačice i klizači osvajaju međunarodna odličja. Tako su sestre Čusak, Lena i Klara, osvojile odličja u Celju, Bledu i Sofiji. Moram spomenuti i dječake. Najmlađi Davor Jelavić osvojio je zlato u Ljubljani, Norbert Gedike već ima nekoliko odličja s međunarodnih natjecanja kao i stariji klupski kolega Andrej Galjar, priča Ivana.

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske klub Leda obranila je naslov ekipnog prvaka s osvojenih 13 pojedinačnih medalja. Prvaci su postali Tomislav Mikulandrić, Tena Čopor, Hana Cvijanović, Hana Kosić, Norbert Gedike, Luka Jelavić i Klara Čusak. Srebrom su se okitili Mihaela Štimac Rojtinić, Katarina Kitarović i Lena Čusak, dok su bronce osvojili Claudia Krizmanić, Nika Katanica i Bruna Barić.

- Nakon dva održana kola Kupa Zagreba vodeći smo klub i vjerujemo da će obraniti naslov i ekipnog pobjednika. Na međunarodnoj sceni ne zaostajemo za vodećim klubovima u Europi - zaključila je Ivana Jakupčević.

>>Sandra Perković i Sara Kolak sjajnim rezultatima ušle u 2017.!

Komentara 1

LI
liliZG
13:00 27.02.2017.

vidim da se niš nije promijenilo , još od 1973, od kad se klizači za treninge dižu u 5 i ranije da stignu do 6,30 na led

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije