Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SK streljaštvo

Nepobjediva Snježana Pejčić ponovno zlatna

Snježana Pejčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
27.06.2016.
u 15:07

Tako je Pejčić na sva četiri ovogodišnja natjecanja za Svjetski kup završila na pobjedničkom postolju. Krenula je sa srebrom u Bangkoku, a potom je uslijedio pobjednički niz u Rio de Janeiru, Muenchenu i sada Bakuu.

Najbolja hrvatska streljašica Riječanka Snježana Pejčić osvojila je u ponedjeljak u Bakuu treće ovogodišnje zlato na natjecanjima za Svjetski kup, slavljem u disciplini trostav 50 m, ostvarivši u finalu rezultat od 459,7 krugova. 

Pejčić se, donekle, provukla u finale. Pogodila je 582 kruga u kvalifikacijama, što joj donijelo osmo mjesto, posljednje koje je vodilo u borbu za odličja. Druga hrvatska predstavnica Tanja Perec je s 568 krugova osvojila 40. mjesto.

Pejčić je u finalu nakon ležećeg i klećećeg stava (309,4) bila na drugom mjestu, iza Kineskinje Dongqi Chen koja je bila najbolja u kvalifikacijama, a u završni, eliminacijski krug finala ušla je s 1,4 kruga prednosti pred hrvatskom olimpijkom.

No, u stojećem stavu je Snježana potpuno nadmašila konkurentice i završila na najvišem mjestu postolja s 459,7 krugova. Chen je na kraju bila četvrta, srebro je osvojila Austrijanka Franziska Peer (454,4), a broncu Kineskinja Huixin Zhao. 

Tako je Pejčić na sva četiri ovogodišnja natjecanja za Svjetski kup završila na pobjedničkom postolju. Krenula je sa srebrom u Bangkoku, a potom je uslijedio pobjednički niz u Rio de Janeiru, Muenchenu i sada Bakuu. Tome treba dodati i svjetski rekord (594) u osnovnom meču natjecanja u Rio de Janeiru, čime je Snježana istaknula kandidaturu da drugu godinu zaredom bude izabrana naboljom svjetskom streljašicom.

- Prošla je godina bila zadivljujuća, ali ova je čak i bolja. Promijenila sam pušku i to je donijelo rezultate. No, prekinimo sad s tim. Pričat ćemo nakon Igara - rekla je 33-godišnja Riječanka u čijem su fokusu OI u Rio de Janeiru, gdje će pokušati obogatiti svoju kolekciju olimpijskih odličja u kojoj je, zasada, bronca u gađanju zračnom puškom iz Pekinga 2008.

- Ostalo je 39 dana do početka Igara i trudim se ostati mirna. Sad mi treba odmor, jer je sezona bila duga. Malo ću se odmoriti, a onda krenuti sa završnim pripremama za Rio - zaključila je Pejčić koja je u Bakuu osvojila svoje 16. odličje u natjecanjima za Svjetski kup.

>>> Navijači Šahtara proglasili Eduarda najboljim igračem sezone

>>> Đokoviću organizatori Wimbledona zabranili omiljenu aktivnost. I nezadovoljan je zbog toga

Komentara 2

Avatar Pavel ic
Pavel ic
15:30 27.06.2016.

svaka cast.

MA
mamuti2
17:16 28.06.2016.

bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije