Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Nastavljaju se hrvatske kvalifikacije za Rio u klasi Finn

Milan Vujasinović
Ivo Čagalj/Pixsell
29.11.2015.
u 11:37

Milan Vujasinović je osvojio 15. mjesto, Ivan Kljaković Gašpić je završio na 20. poziciji, Nenad Bugarin je bio 25., a Josip Olujić 31.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva za klasu Finn u Takapuni na Novom Zelandu održan je samo plov za odličja, a tzv. 'final race' za sve one koji se nisu plasirali u medal race nije se jedrio, tako da se plasmani hrvatskih kormilara nisu mijenjali.

Milan Vujasinović je osvojio 15. mjesto, Ivan Kljaković Gašpić je završio na 20. poziciji, Nenad Bugarin je bio 25., a Josip Olujić 31.

Za hrvatske kormilare ovakvi međusobni odnosi u plasmanima znače da se nastavljaju nacionalne kvalifikacije za mjesto na Olimpijskim igrama 2016. Ime putnika za Rio de Janeiro znat ćemo na proljeće.

Izvršni odbor Hrvatskog jedriličarskog saveza na prijedlog Vijeća za natjecanje odredit će koja će regata biti odlučujuća. Svi hrvatski kormilari na regati odluke imaju jednake šanse izboriti se za nastup na OI, a najbolje plasirani steći će status olimpijca.

Naslov svjetskog prvaka u Takapuni osvojio je Britanac Giles Scott, srebro je pripalo Francuzu Jonatanu Lobertu, dok je do bronce dojedrio Slovenac Vasilij Žbogar.

>>SP klasa Finn: Vujasinović 6, Kljaković Gašpić pao na 12. mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije