Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog Sandre Perković

Naš savez traži odgodu finala diska na OI u Riju za 24 sata

Sandra Perković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
04.02.2016.
u 08:30

– Nadamo se da su naši argumenti dovoljno jaki kako bi se naš zahtjev uzeo u razmatranje i na kraju realizirao – istaknuo je Ivan Veštić.

Hrvatski atletski savez poslao je pismo Svjetskom atletskom savezu u kojem predlaže promjenu satnice finala ženskog diska na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Naime, trenutačna satnica je takva da finalistice između kvalifikacija i finala imaju samo 12 sati stanke.

– S obzirom na to da sportaši moraju proći doping-test te zbog protokola koji se odnosi na ulaz u stadion, neki sportaši će imati manje od osam sati odmora što će vjerojatno utjecati na njihovu izvedbu u finalu i podizanje mogućnosti ozljeda. Svojim inicijativom želimo osigurati povoljnije uvjete za našu najbolju atletičarku Sandra Perković, ali i za sve ostale koji se natječu u ženskom disku. Tražimo od vas da razmislite može li se finale ženskog diska pomaknuti za 24 sata. Tako bi se osigurala kvalitetna izvedba svih finalistica – stoji u priopćenju HAS-a.

Ivan Veštić, predsjednik HAS-a dodao je:

– Nadamo se da su naši argumenti dovoljno jaki kako bi se naš zahtjev uzeo u razmatranje i na kraju realizirao – istaknuo je Ivan Veštić.

>>Đoković najbolji sportaš Balkana, Perković osma, Rakitić deveti

Komentara 5

DM
drazen.muhvic
08:47 04.02.2016.

Znači ovako: u kvalifikacijama moraju u tri bacanja baciti neku određenu daljinu, koja je dosta ispod Perkovićkinih uobičajenih bacanja. Ona će to ostvariti u prvom izbačaju. U čemu je problem? Ostale će se patiti sa normom (izuzev onih ponajboljih). Jel u pozadini briga za ove ostale slabije bačacice ili briga za Sandru jer neće imati vremena prošetati u kožnom kompletu između kvala i finala?

GR
grodar
09:00 04.02.2016.

Ajde perkovicko hvali sama sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije