Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT U COLORADU

Borna Rendulić: Nakon treninga s marincima rekli su mi da mogu u NHL

27.05.2014., Zagreb - Kondicijski trening hokejasa Borne Rendulica s kondicijskim trenerom Juricom Frankovicem. Borna Rendulic prvi je Hrvat koji je potpisao za NHL Colorado Avalanche. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
16.07.2014.
u 13:20

Trčali smo dva km po stubama uzbrdo prema Rocky Mountainsu, kaže Rendulić.

Hrvatski hokejaš Borna Rendulić (22) prije mjesec i pol potpisao je ugovor s NHL velikanom Colorado Avalancheom, a protekli je tjedan odradio i prve treninge. Zajedno s još 20-oricom mladih igrača koji imaju ugovor s Coloradom, ili se za njega tek pokušavaju izboriti, odrađivao je kondicijske treninge u Denveru.

Neće vježbati s medvjedima

– Bilo je super, ali na trenutke i užasno teško. Pogotovo jedan dan kada smo radili s marincima američke vojske. Tog smo dana prvo išli na poligon s raznim preprekama i užetima, a kada smo ga prošli, mislili smo da smo gotovi. No, odradili smo još dva sata treninga. Ali tek je tada slijedio pakao. Poslali su nas da se penjemo prema Rocky Mountainsu, i to stubama od dva kilometara. Stojiš dolje, a ne vidiš kraj. Na vrh smo stigli za 39 minuta, a onda se još i trebali spustiti i to trčanjem – opisao je "dogodovštinu" s priprema Colorado Avalanchea Borna Rendulić.

Ovaj prvi dio priprema nije uključivao igranje na ledu, nego samo fizičke pripreme.

– Nakon brojnih testova kondicijski trener Colorada posebno me pohvalio, rekao mi je da sam u rangu NHL igrača. Očito se isplatilo što sam krvavo radio svaki dan u Zagrebu sa svojim kondicijskim trenerom Juricom Frankovićem – rekao je Rendulić i dodao:

– Te su mi pohvale dale samopouzdanja, no glavni dio dokazivanja tek je preda mnom. Kondicijski sam spreman, ali želim li upasti u momčad, ključno će biti dokazati se na ledu.

U Colorado će Rendulić opet sredinom kolovoza. Doći će prije nego ostali suigrači da bi se priviknuo na ne baš uobičajenu nadmorsku visinu. Naime, Denver, grad u kojem igra Colorado, nalazi se na čak 1600 metara nadmorske visine.

Dotad će Borna vježbati na klizalištu Velesajma... Hoće li možda vježbati s hokejašima Medveščaka?

– Ma njih će biti 30-ak na treningu, ne bi to imalo smisla. Vježbat ću sam.

Želi ostvariti američki san

Iako, mnogi bi bili sretni da je Borna igrač Medveščaka, pogotovo predsjednik Damir Gojanović koji bi želio da mladi Zagrepčanin zapali domaću publiku. No, Borna je odlučio ostvariti američki san.

– Znam da je konkurencija žestoka, da je užasno teško izboriti se za prvu momčad. No, uvjeren sam da ću za ugovora s Coloradom odigrati utakmice u NHL-u – zaključio je Borna, koji u ovih tjedan dana u Avalancheima nije sreo legendu kluba Joea Šakića, ponajboljeg NHL igrača svih vremena, koji je podrijetlom iz okolice Imotskoga.

>> Borna Rendulić ostvario san: Odlazi u NHL velikana!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije