Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIZAM

Nakon Toura, Froome želi još olimpijsko zlato i Vueltu

Froome
Foto: Reuters
1/7
27.07.2016.
u 07:00

Froome je i prošle godine nakon trijumfa na Touru pokušao osvojiti Vueltu, ali je zbog loma stopala morao odustati nakon 11. etape.

Britanski biciklist Chris Froome, koji je u nedjelju po treći put u karijeri osvojio Tour de France, mogao bi voziti i na ovogodišnjoj Vuelta a Espani od 20. kolovoza do 11. rujna i to nakon što će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje će 6. kolovoza napadi zlatnu medalju u cestovnoj vožnji, izjavio je šef momčadi Sky Dave Brailsford.

- Trenutačno je plan takav da Chris ide i u Rio i na Vueltu'- rekao je Brailsford.

Froome je i prošle godine nakon trijumfa na Touru pokušao osvojiti Vueltu, ali je zbog loma stopala morao odustati nakon 11. etape.

Posljednji vozač koji je u istoj godini uspio osvojiti Vueltu i Tour bio je Francuz Bernard Hinault još 1978. godine kada se Vuelta održavala u travnju. Posljednji vozač koji je uspio osvojiti dvije trotjedne utrke u istoj godini je Španjolac Alberto Contador koji je 2008. godine osvojio Giro d'Italiju i Vueltu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije