Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Nakon Brazilca, Hrvatsku na putu do Rija vodit će Srbin Aksentijević

Miroslav Aksentijevic
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
26.11.2015.
u 16:20

Mjesto pomoćnika ponuđeno je Edi Kleinu, treneru mladostašica, ali on je to odbio. Bilo je – ili ću biti prvi trener ili nikako...

Angelo Vercesi više nije izbornik ženske odbojkaške reprezentacije. Brazilski stručnjak nije opravdao očekivanja čelnika saveza na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska ispala odmah u prvom krugu. Angelo je želio Hrvatsku odvesti na Olimpijske igre u rodni Brazil, ali ta mu se želja neće ispuniti.

Novi izbornik bit će ponovno stranac. Ovoga puta Srbin – Miroslav Aksentijević. On je već jednom bio izbornik hrvatskih odbojkašica, u vrijeme kada je Ante Baković bio predsjednik Saveza. Hrvatsku je odveo na Svjetsko prvenstvo u Japan 2010. U skupini smo senzacionalno pobijedili Kubu (3:0), ali nam ni pobjeda protiv Kazahstana (3:0) nije bila dovoljna za prolazak dalje. U krugu s Tajlandom i Kubom imali smo najslabiji set-količnik. Nakon Svjetskog prvenstva naslijedila ga je Irina Kirilova koja se nije dugo zadržala na klupi Hrvatske.

Aksentijević je u posljednje vrijeme radio u Emiratima i Rumunjskoj i spremno se odazvao pozivu našeg saveza. Prvi su cilj kvalifikacije za odlazak na OI u siječnju 2016.

>> Maja Poljak: Šteta zbog poraza, ali idemo u kvalifikacije za Rio

Komentara 4

ZO
zorica67
17:07 26.11.2015.

najbitnije je odabrati prave ljude...aksentijevic je potvrdjivao reputaciju

ZO
zorica67
17:07 26.11.2015.

najbitnije je odabrati prave ljude...aksentijevic je potvrdjivao reputaciju

OR
@orlando
19:51 26.11.2015.

Aksentijevic, poznatiji kao Kremić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije