Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika, Hanžek

Najjače discipline bit će one u kojima Hrvatska ima jake adute

Andrea Ivančević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
30.06.2016.
u 19:50

Hanžekovićev memorijal, 66. po redu, održat će se 6. rujna.

Memorijal Borisa Hanžekovića, koji se bez prekida održava već 66 godina, ove će godine biti održan u utorak 6. rujna. Na programu IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2016. je 16 disciplina, među kojima dvije nacionalne.

Najkvalitetnije discipline i ove će godine biti one u kojima hrvatska atletika ima najjače adute – bacanje diska (Sandra Perković), ženski vis (Ana Šimić, Blanka Vlašić), 100 metara prepone (Andrea Ivančević) te bacanje kugle za atletičare (Žunić, Mihaljević, Mulabegović). Već prema tradiciji, najbolji svjetski atletičari očekuju se i u memorijalnoj utrci na 110 metara prepone, kao i na 100 i 200 metara za atletičare.

Kugla kod fontana

Bacanje kugle, kao i u posljednje dvije godine, bit će održano večer prije, u ponedjeljak 5. rujna, na atraktivnom prostoru između gradskih fontana, pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića.

– U petak ću u Splitu imati kontrolno natjecanje kojemu se veselim. Očekujem da ću tu dobro baciti kuglu. Osjećam se stvarno dobro unatoč tim ozljedama koje me muče i nadam se dobrom rezultatu i na Europskom prvenstvu u Amsterdamu – rekao je Stipe Žunić za zadarski portal ezadar.hr.

Prije dvije godine, na Europskom prvenstvu u Zürichu, Žunić je bio četvrti.

– Konkurencija će biti jača nego prije dvije godine kada sam osvojio četvrto mjesto. Dvanaest centimetara dijelilo me od bronce i 15 od srebra. Želim napraviti korak više, a to je, znači, medalja i mislim da to i nije nemoguće. Forma mi je u usponu – rekao je naš bacač kugle.

Poslije Amsterdama očekuju ga Olimpijske igre u Riju gdje će nastupiti u novim tenisicama.

– Morao sam ih razgaziti malo, dosta su krute, a da imam žuljeve na OI, ne bi bilo baš poželjno ha-ha. Odlične su, kao da su napravljene po mojoj mjeri – istaknuo je.

Miting Dinama – generalka

Istog dana kada će se bacati kugla kod fontana, na stadionu Mladosti bit će atletski miting Dinamo-Zrinjevac, koji će tako ove godine biti i svojevrsna generalna proba za Hanžekovićev memorijal. Na dan mitinga 6. rujna će na stadionu SRC Mladost biti održan i finale ovogodišnje Erste Plave lige, natjecanja osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske.

Što se tiče novčanih nagrada, pobjednici u A disciplinama (muški – 100 m, 200 m, 1500 m, 110 m prepone, dalj, kugla; žene – 400 m, 100 m prepone, 400 m prepone, vis, dalj, disk) bit će nagrađeni po 5000 američkih dolara. Drugoplasirani će dobivati po 3500, a trećeplasirani 2000 dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije