Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hanžekovićev memorijal

Miting malog budžeta, ali s velikim ugledom u svijetu

31.08.2014., Zagreb - Trening bacaca kugle kod fontana uoci IAAF World Challenge Zagreb Hanzek koji se prvi put u Zagrebu odrzava van sportskog centra Mladost. Stipe Zunic na treningu.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2014.
u 13:36

– Ovu disciplinu posvetit ćemo nedavno preminulom treneru Ivanu Ivančiću. To je bila želja svih kuglača – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga.

Današnjim bacanjem kugle (21 sat) pokraj Bandićevih fontana počinje dvodnevni zagrebački atletski međunarodni miting, popularni Hanžek. Na atraktivnoj lokaciji, uz slobodan ulaz, nastupit će pet od prvih deset najboljih kuglača sa svjetske rang-liste – Amerikanci Kovacs (prvi), Hoffa (treći), Cantwell (četvrti), Whiting (deveti) i Rus Lesnoj (sedmi). Tu su još odlični Poljak Majewski, Srbin Kolašinac, ali i trojica naših – Stipe Žunić, Nedžad Mulabegović i Marin Premeru.

– Ovu disciplinu posvetit ćemo nedavno preminulom treneru Ivanu Ivančiću. To je bila želja svih kuglača – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga.

A prije službenog početka kugle održat će se revijalno bacanje kugle. Tako će se u ovom sportu, između ostalih, okušati odvjetnik Ante Nobilo, rukometašice Sonja Bašić i Dina Havić, bivši rukometaš i rukometašica Zvonimir Bilić i Klaudija Bubalo, bivša skijašica Nika Fleiss, ali i nova miss sporta Hrvatske Nikolina Klasnetić.

– Ove godine na mitingu je angažirano oko 3000 ljudi. Imamo tri odvojena projekta. Jedan je bacanje kugle, drugi atletski miting, a treći Erste plava liga na kojoj će nastupiti 500 malih atletičara. Bez obzira na to što smo miting s jednim od najmanjih budžeta, prepoznatljivi smo u svijetu i atletske zvijezde rado dolaze u Zagreb –rekla je Ivana Brkljačić.

Najveći je problem bila staza koja je svake godine u lošem stanju.

– Vrijeme je da se se staza potpuno obnovi, da se postavi sasvim nova. Nema smisla svake godine krpati postojeću. Kada se napravi nova staza, ona će biti u funkciji sigurno sljedećih deset godina –istaknula je Ivana.

Direktorica mitinga boji se samo lošeg vremena i kiše.

– Prognoze nisu sjajne, ali smo pripremili dovoljan broj kišnih kabanica – rekla je Ivana dodavši:

– Prava je sreća za nas organizatore što imamo tri naše zvijezde – Sandru Perković, Blanku Vlašić i Anu Šimić – zaključila je Ivana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije