Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ ADUT

Ministrant bacio boksačke rukavice i primio se kugle

Stipe Žunić
Foto: Bernd Thissen/dpa/DPA/PIXSELL
14.08.2014.
u 09:00

Stipe Žunić nakon osam mjeseci treniranja na korak do odličja.

Stipe Žunić (23) postigao je najbolji plasman u povijesti hrvatskih bacača kugle na europskim prvenstvima. U Zürichu osvojio je četvrto mjesto, s osobnim rekordom (20,68 m).

Njegov hitac treći je hrvatski rezultat svih vremena, za jedan centimetar potisnuo je Nedžada Mulabegovića na četvrto mjesto. Upravo je Mulabegović držao do ove godine najbolji plasman na europskim prvenstvima. Bio je peti 2010. godine u Barceloni.

Svirao gitaru

- Počeo sam kao bacač koplja. Još uvijek sam hrvatski rekorder za mlađe juniore i juniore u bacanju koplja. Kada je Sandra u Novom Sadu osvojila naslov europske juniorske prvakinje u bacanju diska, ja sam na tom istom prvenstvu bio finalist u bacanju koplja, ali i diska. Čak sam bio blizu nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu u bacanju koplja. Do norme mi je nedostajalo 1,61 metar – rekao je Zadranin Stipe koji je 2010. dobio stipendiju i otišao na studij u Ameriku, na sveučilište Gainesville na Floridi. No, nije se Stipe bavio samo atletikom...

- Zvučat će čudno, ali ja sam višestruki kadetski prvak Hrvatske u boksu, ali i svjetski juniorski prvak u kik-boksu. Trenirao sam u klubu Sveti Krševan kod Nene Mitrovića – istaknuo je Stipe.

Čovjek bi pomislio da je neki borben i opasan tip, ali daleko od toga. Stipe je prava dobričina.

- Od malih nogu bio sam ministrant u crkvi, a kasnije sam svirao gitaru u crkvenom zboru župe sv. Josipa na Plovaniji - napomenuo je.

Kao vjernik, i na Floridi redovno posjećuje crkvu u studentskom centru Sv. Augustina.

- Slobodno mogu reći da mi je vjera najvažnija u životu. Bez 
vjere ne bih mogao daleko dogurati, bio bih nesiguran u sebe i izgubio bih se u ovom već iskrivljenom i 
nerealnom svijetu – istaknuo je Stipe.

Bacat će kraj fontane

Prošle sezone imao je stanku zbog ozljede ramena, a prije samo osam mjeseci počeo se ozbiljno baviti bacanjem kugle.

- Ovaj rezultat mi je veliki motiv da sljedeće sezone budem još bolji, a velika mi je želja nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine – rekao je.

Zagrebački gledatelji moći će ga pozdraviti na Hanžeku 1. rujna kada će bacati kuglu pored Bandićevih fontana.

- Konkurencija će biti još jača jer dolaze najbolji američki bacači. Sve ih dobro poznajem jer studiram u Americi i često se s njima družim - zaključio je Stipe.

>>Žunića samo 15 centimetara dijelilo od medalje u bacanju kugle

Komentara 1

DI
dinamojavolim
15:00 14.08.2014.

stipe svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije